6+1 vinkkiä ensimmäisen lahjan ostoon

Vinkit ensimmäisen lahjan ostamiseen

Ensimmäisen lahjan ostaminen uudelle tyttökaverille tai poikakaverille on iso ja vaikea tehtävä. Olipa kyseessä syntymäpäivä, joulu, valmistuminen tai ystävänpäivä, paineet ovat kovat. Lahjan tulisi olla tarpeeksi personoitua, jotta toinen huomaa sinun välittävän hänestä. Silti se ei saa olla mitään liian kornia tai tylsää.

Unohda siis Hesen lahjakortit ja osta jotakin paljon parempaa (vai onko mitään parempaa edes olemassa?). Tässä 6 vinkkiä.

1. Henkilökohtaisuus

Hyvä lahja on “personoitu” – se on siis jollakin tavalla henkilökohtainen ja nimenomaan lahjan saajalle erityinen. Esimerkiksi jos poikaystäväsi on kova treenaamaan, mutta häneltä on juuri jokin tietty lisäravinne loppumassa – osta hänelle sitä lisää. Jos tyttöystäväsi on jo muutaman kuukauden valittanut meikkipeilinsä huonoa kuntoa, hanki hänelle uusi. Lahjan ei tarvitse olla iso ja kallis, jos siitä näkee, että tunnet toisen. Paina siis erilaisia vinkkejä ja vihjeitä mieleesi jo aikaisemmin.

2. Söpöä, mutta ei kornia

Älä osta pinkkiin karvaan kiedottua sydämen muotoista kehystä ja laita siihen jotakin teidän ylisöpöä kuvaanne ja kirjoita päälle “Rakastan sinua”. Suhteen alkupuolella on paljon parempi kertoa ajatuksesi sanoin kuin kirjoitettuna lahjoihin. Ja tämä pätee ihan molemmille sukupuolille.

3. Näytä, että välität

Vaikka esimerkiksi hierontalahjakortti tai muunlaiset hyvinvointipaketit ovat monen mielestä persoonattomia, saa niistä hyvän lahjan perustelemalla ostoksen. Jos toinen osapuoli on viime aikoina ollut erityisen stressaantunut esimerkiksi töiden tai koulun takia, kerro hänelle lahjan antamisen yhteydessä miten haluaisit hänen ottavan vähän aikaa itselleen ja keskittyvän hemmotteluun.

4. Osta jotakin mikä yhdistää

Mieti asioita, joita olette tehneet yhdessä. Oletteko kuunnelleet paljon samaa bändiä? Onko teillä jokin hauska sisäpiirivitsi? Olitteko ensitreffeillänne romanttisessa ravintolassa? Lahja, joka muistuttaa näistä hetkistä on aina loistava. Paluu ensitreffien ravintolaan, ihka oikea CD, konserttiliput tai muu vastaava lahja muistuttaa yhteisistä hetkistä.

5. Tee-se-itse

Jos sinulla on vähänkään taiteellisia lahjoja tai kädentaitoja, voi tee-se-itse -lahja olla hauska ja halpa vaihtoehto. Esimerkiksi söpö runo, itse sävelletty biisi tai kaunis vesivärimaalaus jättävät varmasti lähtemättömän vaikutuksen. Toki sinun täytyy tuntea tyttöystäväsi tai poikaystäväsi. Kaikki eivät nimittäin ymmärrä tämän tyyppisiä lahjoja.

6. Kuuntele alusta asti

Parhaat lahjat näyttävät toiselle, että olet kuunnellut mitä he ovat sanoneet ja mitä he haluavat. Onko tyttöystäväsi tai poikaystäväsi esimerkiksi kertonut tykkäävänsä tulppaaneista, mutta vihaavansa ruusuja? Onko hän suuri maitosuklan fani, mutta ei voi sietää tummaa? Sinun on parempi tietää nämä!

+1 Sosiaalinen media pelastaa

Näin sosiaalisen median kulta-aikaan sinun on helppo mennä katsomaan toisen Facebook-profiilista tai Instagramista millaisia asioita hän on aikaisemmin tehnyt, mistä hän pitää erityisen paljon ja mitä hän on päivittänyt jo ennen teidän yhteistä taivaltanne. Lisäksi eri viestivälineissä kuten WhatsAppissa ja Messengerissä pääset kätevästi selaamaan keskusteluhistoriaanne, jos et ihan tarkkaan muista mikä se olikaan se hänen lempibrändinsä tai suosikkituotteensa.