Toiset treffit – 23 vinkkiä & ideaa toisille treffeille

Hyviä ideoita toisille treffeille

Kirjoitimme hetki sitten artikkelin aiheesta parhaat treffi-ideat. Nyt haluamme jatkaa tätä artikkelisarjaa: tällä kertaa keskitymme erityisesti toisten treffien sisältöön. Mitä siis tehdä toisilla treffeillä? Minne mennä? Miten hurmata toista lisää? Me annamme vinkit ja jaamme parhaat ideat!

Kyllä, leffa + illallinen on perinteinen ja varma. Mutta joskus kannattaa ajatella laatikon ulkopuolella ja panostaa johonkin uniikkiin ja erilaiseen.

1. Vierailu kasvitieteelliseen puutarhaan

Kauniita kasveja, aistit herättäviä tuoksuja ja uniikki kokemus. Ota mukaan myös kevyet eväät ja nauttikaa niitä esimerkiksi puutarhan kattoterassilla tai ulkona penkeillä.

2. Vuokratkaa kaupunkipyörät

Suomessakin kaupungin omat vuokrapyörät ovat pikkuhiljaa yleistymässä. Vuokratkaa pari ja rullailkaa spontaanisti kaupungin suosikkipaikasta toiseen. Voitte sopia, että valitsette seuraavan pysähdyspaikan vuorotellen.

3. Taidenäyttelyn avajaiset

Etenkin ilmaiset avajaiset ovat mahtava paikka toisille treffeille: tunnelma on rento ja hiljainen, saatte ilmaisen lasin kuohuvaa ja taiteesta on aina helppo keksiä puhuttavaa.

4. Viininmaistelu

Ehdotimme tätä myös ensimmäisessä treffi-ideat -artikkelissamme. Viinien maistelu saa aistit herkistymään ja samalla saatatte oppia lisää rypäleistä, vuosikerroista, tuoksusta ja tietysti – treffikumppanistanne.

5. Huvipuisto

Myös tätä suosittelimme artikkelisarjamme ensimmäisessä osassa. Huvipuisto kuten Särkänniemi tai Linnanmäki on satavarmasti hauska paikka. Lähennytte, kun vuoristoradan vauhti tai kummitusjunan kauhut saavat adrenaliinin virtaamaan. Yhteinen nauru ja hauskanpito hurmaa kenet tahansa ikään ja sukupuoleen katsomatta!

6. Myöhäinen uintiretki

Etsikää julkinen uimala, joka on pitkään auki. Tietysti ulkoaltailla. Lapsiperheet lähtevät ajoissa kotiin, joten auringonlaskun aikaan saatte nauttia toisistanne ihanassa hiljaisuudessa. Tämä vinkki toimii tietysti myös uimarannalla!

7. Vierailkaa eläintarhassa

Eläintarhassa löytyy niin katsottavaa kuin kommentoitavaa. “Katso mitä toi söpö pingviini tekee” on juuri se, mitä toisilla treffeillä haluat kuulla. Samalla on helppo tutustua toiseen ja jutustella kaikesta maan ja taivaan välillä.

8. Pelatkaa biljardia

Haluatko haastaa treffiseurasi kaksintaisteluun? Ottakaa olut tai pari ja laittakaa leikkimielinen kilpailu pystyyn paikallisessa biljardibaarissa. Myös pöytäfutis ja darts toimivat!

9. Suunnatkaa torille tai kauppahalliin

Paikalliset raaka-aineet, huumaavat tuoksut ja ihmisten hälinä. Torit ja kauppahallit tarjoavat tunnelmaa. Jos olette todella kunnianhimoisia, ostakaa ruoka-aineita ja valmistakaa illallinen yhdessä.

10. Minigolf

Etenkin kauniit kesäillat virkistävän juoman ja leikkimielisen minigolf-kisailun parissa ovat nautinnollisia. Jos kaupungissasi siis on ulkoilmaminigolf. Talvisin, kokeile niin sanottua hohto-minigolfia sisätiloissa.

11. Keilailu

Sama juttu kuin minigolfissa – pieni kisailu juoman ja rennon jutustelun parissa on loistava idea toisille treffeille.

12. Futis- tai lätkämatsi

Kannustatteko samaa joukkuetta? Tai haluatko vain nähdä miten treffiseurasi reagoi urheiluun? Lätkämatsi tai futismatsi on mahtava idea toisille treffeille.

13. Junalla vähän kauemmas

Haluatko uniikin paikan tutustua tarkemmin? Valitse kohteeksenne jokin hauska nähtävyys tai ravintola hieman kaupungin ulkopuolelta (tai toisesta kaupungista). Junassa, etenkin rauhalliseen aikaan, on todella helppo keskustella ja tutustua toiseen tarkemmin.

14. Sieniä tai marjoja

Rauhallinen päivä luonnossa ei ikinä ole ollut huonoksi kenellekään. Syksyllä marjojen poimiminen tai sienestys ovat oivallisia tapoja päästä irti kaupungin sykkeestä – ja samalla testata, miten treffikumppanisi reagoi kevyeen työntekoon.

15. Tutustukaa museoon

Valitse museo, joka sopii teille molemmille – olipa se luonnontiedettä, modernia taidetta tai jotakin ihan muuta. Tavallisesti museot tarjoavat keskusteltavaa tuntikausiksi. Jos aihe on itsellesi tuttu, pääset halutessasi näyttämään miten älykäs olet!

16. Kokemusillallinen

Onko “Dining in the Dark” tai “Wine in the Dark” tuttu konsepti? Ilallinen tai viininmaistelu pilkkopimeässä kiihdyttää haju- ja makuaistit äärimmilleen. Myös niin sanotut ilmaillalliset eli “Dinner in the Sky” tai “Cocktails in the Sky” – ruokailu nosturin nokassa – on aivan yhtä villi kokemus!

17. Frisbeegolf

Oletko jo ehtinyt tutustua tähän lajiin? Superhauska, mutta riittävän rento, frisbeegolf on suositumpaa vuosi vuodelta. Kenttiä löytyy nykyään lähes jokaisen kaupungin lähialueilta.

18. Standup

Nauru yhdistää. Maksa seuralaisesi standup-iltaan ja bondatkaa hauskojen (joskus rivojenkin) vitsien ja virkistävien juomien keskellä. Samalla opit millainen huumori seuralaisellesi uppoaa.

19. Rullaluistelua

Jos kotikaupungistanne löytyy klassinen rullaluistinrata, menkää ja leikkikää olevanna 70-luvun rullisdiskossa! Jos tasapainoilu on muuten vaikeaa, pitäkää toisianne kädestä kiinni.

20. Pelatkaa lautapelejä

Toiset treffit eivät yleensä ala toisen kotoa, joten älä kutsu seuralaistasi kotisohvallesi heti… Sen sijaan ottakaa suunta lähibaariin, joka on tunnettu rennosta ilmapiiristään ja lautapeleistään. Näitä baareja on esimerkiksi Turku, Tampere, Helsinki, Kuopio, Lahti ja Jyväskylä pullollaan. Srabble, Kimble ja Monopoli ovat omia suosikkejamme!

21. Suunnatkaa rinteeseen

Talvella romanttista tekemistä on ulkona hieman vähemmän, mutta laskettelu voi olla yksi niistä. Lumilautailu tai laskettelu näyttää seikkailunhaluisen puolesi. Huomaa kuitenkin, että aloittelijan vieminen rinteisiin lienee huono idea.

22. Kävely kauniissa maisemissa

Olipa reittinne hiekkarannalla, kumpuisessa harjumaastossa tai saariston kivisillä poluilla, tärkeintä on, että maisemat ovat kauniit. Pitkillä kävelyillä pääset tutustumaan treffiseuraasi toden teolla!

23. Ruokafestivaalit

Hyvin syönyt seuralainen on onnellinen seuralainen. Ruokafestivaalit, tyylistään riippumatta, ovat täydellinen idea toisille treffeille

Yhteenveto

Onko sinulla toiset treffit edessä? Nyt sinulla 23 hyvää ideaa mitä tehdä ja minne mennä! Jos sinulla on lisää ideoita, voit lähettää niitä meille yhteydenottolomakkeemme kautta.

Lähde: Marie Claire