27 treffi-ideaa: Vinkit mitä tehdä treffeillä (jopa niillä ensimmäisillä)

Ilmaiset vinkit ja parhaat treffi-ideat kesällä ja talvella

Unohda perinteiset ravintolailalliset ja leffassa käymiset. Tässä sinulle loistava lista treffi-ideoista, jotka sopivat niin ensimmäisille treffeille kuin myöhempäänkin vaiheeseen. Osa ideoista on halpoja – toiset täysin ilmaisia. Osa romanttisia ja osa vähän arkisempia. Voimme vain todeta, että listamme sisältää kaikki parhaat treffi-ideat. Lue vinkit ja kokeile itse!

1. Käykää makutestaamassa jäätelöitä

Etenkin kesäkuumalla treffit saattavat tarvita viilennystä. Menkää jäätelöbaariin ja tilatkaa pieni pala jokaista makua. Jäätelöbaareissa on samanaikaisesti jotakin todella rentoa ja klassista.

2. Pelatkaa kevyitä pelejä

Jos sinä ja treffikumppanisi olette urheilullisia, miksi ette viettäisi ensimmäisiä treffejä kevyen sportin parissa? Esimerkiksi pari erää sulkapalloa, pöytätennistä tai rantalentistä opettaa sinulle paljon treffikumppanistasi.

3. Rullaluistelkaa

Lähes kaikki suomalaiset osaavat luistella! Eikä yksi tai kaksi pientä pyllähdystä haittaa. Niistä saa yleensä hyvät naurut – mikä varmasti lähentää teitä välittömästi.

4. Ulkoilmakonsertti

Konserteissa on tietysti kaksi huonoa puolta: ne ovat turhan äänekkäitä keskustelemiseen – ja maksavat paljon. Ulkoilmakonserteissa on kuitenkin se hyvä puoli, että pääsette jammailemaan yhdessä, tutustutte toistenne musiikkimakuun ja parhaassa tapauksessa voitte luoda romanttisen piknikin ruohikolla istuen.

5. Suomalaista sielunmaisemaa

Etsi valmiiksi kaunis maisema. Merenranta, kalliot järven reunalla, alueenne tunnettu näköalatorni. Vie treffikumppanisi istuskelemaan ja katselemaan maisemaa auringonlaskun aikaan.

6. Kuin kalat akvaariossa

Akvaarioissa on jotakin kiehtovaa. Hento valaisu. Värikkäitä mereneläviä. Söpöilkää käsikädessä karppien edessä.

7. Lauttamatka

Oletteko lähellä merta tai suurehkoa järveä? Lautta-ajelu on hauska treffi-idea. Raikasta ilmaa, kauniita maisemia ja hyvä hetki istua vähän aikaa vierekkäin ja jutella. Hieman lautasta riippuen, voitte samalla ottaa kupin kahvia, pari drinkkiä tai jopa nauttia illallista. Suomen saaristossa on tarjolla paljon pidempiä illasristeilyjäkin. Ne vasta hauskoja ovatkin!

8. Maistelkaa läpi ruokafestivaalin tarjonta

Suomessa järjestetään kesäisin paljon ruokatapahtumia. Ajoita treffit tällaiseen ja käykää yksi kerrallaan läpi parhaat annokset. Toinen vaihtoehto on sopia deitit paikalliseen kauppahalliin ja maistella siellä läpi kaikki mitä tarjolla on!

9. Kevyt pyörälenkki

Jos molemmat tykkäätte pyöräilystä, ihana maastoreitti kevyttä vauhtia on nautinto.

10. Teehuone

Suomalaiset ovat kahvikansaa. Kokeilkaa siis vaihtelun vuoksi teetä! Niin sanotut “Tea Room” -teepaikat ovat kuitenkin nostamassa päätään. Tunnelma on tavallisesti erittäin seesteinen.

11. Tehkää taidetta

Kanavoikaa sisäinen artistinne ulos ottamalla osaa esimerkiksi maalauskurssille tai kokeilkaa tunti keramiikan valamista.

12. Levätkää rannalla

Joskus on ihanaa pakottaa itsensä ja treffikumppani ottamaan vähän vaatetta pois (ilman seksiä) ja näyttämään paljasta pintaa. Ottakaa mukaan hyvät eväät, makoilkaa hiekalla ja jutelkaa syvällisiä. Kun ilta kylmenee, romanttinen kävely rannalla on ihanteellinen hetki esimerkiksi ensisuudelmalle.

13. Tivoli / huvipuisto

Amerikkalaisissa leffoissa tämä on jo melkein klisee, mutta Suomessa homma toimii! Menkää käymään esimerkiksi Linnanmäellä tai Särkänniemiessä, jakakaa hattara ja halailkaa maailmanpyörän maisemissa.

14. Kiipeilyä

Kiipeilystä on tulossa valtava trendi – ja suuremmista kaupungeista löytyy jo useita kiipeilyhalleja! Adrenaliinia, hikisiä kroppia ja toisen tiirailua, kun tämä kiipee (miehet huomio, tyttöä on kiva katsoa, kun hän kiipeilee). Kokemus lähentää ja teillä on hauskaa varmasti!

15. Tanssitunti

Ei ehkä paras treffi-idea ensimmäisille treffeille, mutta sopii hyvin kun tunnette jo paremmin: menkää tanssitunnille yhdessä. Taidon kehittäminen yhdessä ja ajan viettäminen lähekkäin saa teidät satavarmasti bondaamaan.

16. Keilailu

Aina hyvä idea! Pääsette nauttimaan juomia ja keskustelemaan kevyesti samalla kun kisailette leikkimielisesti toisianne vastaan.

17. Syöttäkää ankkoja

“Awwwww!” – Jos läheltänne löytyy ankkalampi, pakatkaa mukaan sopivasti herkkuja niin itsellenne ja linnuille.

18. Mikroautoilu

Tykkäättekö vauhdista ja vaarallisista tilanteista? Okei, ei se vaarallista oikeasti ole. Mutta vauhdikasta kyllä. Kisailkaa leikkimielisesti ja naurakaa jälkikäteen niitä tilanteita, jotka melkein johtivat kolareihin.

19. Ratsastus

Etenkin tunnin-parin mittaiset maastossa järjestetyt ratsastusretket ovat aivan mahtava kokemus ja varmasti deitti, joka jää kummankin mieleen.

20. Perinteinen jazz-klubi

Amerikkalaisista leffoista tutut jazz-klubit ovat ihan oikea juttu, niitä on Suomessakin! Valitkaa paikka, josta saatte kaupungin parhaat coctailit ja ilta menee kuin siivillä hyvästä musiikista nauttien.

21. Karaoke

Jos olet täysin laulutaidoton, tämä ei ole hyvä idea. Et varmasti hurmaa treffikumppaniasi epävireisellä mouruamisella (usko minua, olen kokeillut). Jos kuitenkin laulaminen on hallussa ja tiedät, että seuralaisesikin nauttii laulusta, on karaoke erilainen treffi-idea.

22. Minigolf

Hauska idea niin kesällä kuin talvella (jos kaupungissanne on sisärata). Vaikka radalla olisikin runsaasti lapsiperheitä, on kevyt mailan heiluttelu silti romanttinen deitti-idea.

23. Piknik puistossa

Perinteinen, mutta yhä toimiva vinkki. Pakkaa eväät koriin, ota mukaan peitto tai pyyhe, jolla istua ja nauttikaa auringosta ja ruohikon lumoavasta pehmeydestä.

24. Viininmaistelu

Vaikka ette olisikaan superisoja viinifaneja, on viininmaistelussa jotakin romanttista: aistit virittyvät herkimmilleen, kun yritätte haistaa ja maistaa kaikki eri vivahteet. Jos viini ei ole juttunne, myös siideriä, olutta ja viskiä maistellaan!

25. Kokatkaa yhdessä

Jälleen, ei ehkä se paras idea ensimmäisille treffeille (koska harva haluaa aloittaa ekoja deittejä suoraan seuralaisensa kotoa). Ruoan valmistamisessa on jotakin erittäin tyydyttävää. Etenkin jos edes toinen teistä on siinä hyvä.

26. Pubivisa

Yhdistäkää voimanne ja voittakaa paikalliset baarivisojen gurut! Ei niin helppoa kuin luulisi. Samalla on helppoa nauttia pari rentouttavaa olutta ja tutustua toiseen kevyessä tunnelmassa.

27. Kävely luonnossa

Tämä perinteinen treffi-idea on aina vahva valinta! Myös kävelylle voi ottaa eväät mukaan. Pysähtykää rauhalliselle mättäälle tai kauniille kalliolle nauttimaan kevyttä piknik-ruokaa.

Yhteenveto

Tässä oli meidän vinkkimme. Aika kattava lista, eikö? Parhaat ilmaiset, halvat ja romanttiset treffi-ideat kesällä ja talvella niin sporttisille kuin rennoille deiteille. Olipa kotikaupunkisi Helsinki, Turku, Tampere, Lahti, Jyväskylä, Kuopio tai mikä muu tahansa – tällä listalla pääset pitkälle!

Lähde: Marie Claire