Onnellinen parisuhde – 8 helppoa vinkkiä jokaiseen viikkoon

Vinkit onnelliseen parisuhteeseen

Mietitkö mikä on onnellisen parisuhteen perusta? Miten onnellinen parisuhde saadaan aikaiseksi ja mitä se vaatii? Mens Health keräsi loistavan 8 kohdan listan asioista, joita onnellisessa suhteessa olevat parit tekevät joka ikinen viikko.

Luonnollisesti tiedät ne “isommat” asiat, jotka vaikuttavat suhteen menestymiseen. Siis riittävän kommunikaation, luottamuksen, rehellisyyden, rakkauden ja ne perinteiset. Lisäksi hyvän pohjan luovat jaetut arvot, yhtenevät ajatukset tulevaisuudesta, lapsista ja rahasta.

Mutta jos keskityt näihin niin sanottuihin isoihin linjoihin, voit unohtaa ne elämän pienet asiat, jotka oikeasti auttavat parisuhteen pitkälle. Ja tässä ovat ne 8 asiaa, jotka sinun pitäisi muistaa tehdä joka viikko.

1. Kosketa ihan vain koskettamisen takia

Koskettaminen. Huomion antaminen ja saaminen. Siinä on jotakin todella tyydyttävää. Koskettamisen ei tarvitse johtaa seksiin eikä siinä kuulu olla mitään taka-ajatuksia. Älä suunnittele koskettamista – vaan yksinkertaisesti muista tehdä sitä niin eroottisessa kuin ei-eroottisessa mielessä. Halaa takaapäin, kun toinen tekee ruokaa. Hipaise hartioita, kun hän kulkee ohitsesi. Halailkaa sohvalla.

2. Tee lähdöstä ja kotiinsaapumisesta tapahtuma

Älä vain huuda “heippa” ja sulje ovea perässäsi. Kun kumppanisi lähtee, lopeta mitä ikinä oletkaan tekemässä ja käy ovella hyvästelemässä. Rentoudu pieneksi hetkeksi, pussaa ja halaa. Tämä hetki yhdistää teitä koko päivän ja auttaa jaksamaan niin töissä, juhlissa kuin läpi vaikeidenkin tehtävien.

3. Sammuta elektroniikka

Vietä ainakin tunti viikossa kumppanisi kanssa ilman elektroniikkaa. Tämä tarkoittaa sekä puhelinta, läppäriä että telkkaria. Olkaa vain kahdestaan. Mobiili lentokonetilaan. Netflix kiinni. Näin annatte toisillenne kaiken huomion – ilman keskeytyksiä.

4. Muistelkaa

Pitkissä parisuihtessa muistot ovat todella vahva keino tuntea yhteenkuuluvuutta. Esimerkiksi saman tuoksun käyttäminen kuin ensitreffeillänne, saman ruokalajin syöminen kuin häissänne tai vaikkapa saman hierontaöljyn käyttäminen kuin sinä yhtenä uskomattomana ystävänpäivänä. Paluu iloisiin hetkiin yhdistää.

5. Treenatkaa yhdessä

Jokin yhteinen fyysinen harrastus sekä opettaa paljon teille toisistanne, että saa teidät olemaan tyytyväisempiä parisuhteeseenne. Hyviä esimerkkejä ovat esimerkiksi yhteinen salilla käyminen, sulkapallon pelaaminen vastakkain tai lenkkeily. Unohda pelkkä koiran kävelyttäminen, hanki hiki pintaan!

6. Menkää nukkumaan samaan aikaan

Oletteko yksi niistä pareista, joissa toinen menee sänkyyn ajoissa, mutta toinen valvoo pitkään ja katsoo yksin telkkaria? Kannattaa ottaa asia puheeksi ja muuttaa tapojanne! Kun aikataulunne ovat samanlaiset – ja suutelette joka ilta hyvänyönpusut – luotte läheisyyttä, jota ei sohvalla saavuteta. Jos aikatauluja ei ole mahdollista yhtenäistää esimerkiksi työaikataulujen takia, yrittäkää mennä nukkumaan samaan aikaan edes 1-2 kertaa viikossa.

7. Naurakaa

Kuulostaa yksinkertaiselta? Sitä se onkin. Nauraminen on avain onnelliseen parisuhteeseen. Kansasin yliopiston tutkimuksen mukaan mitä useammin nainen nauroi miehen vitseille, sitä todennäköisemmin hän oli romanttisesti sitoutunut mieheen. Tämä ei tarkoitta mitään stand up -iltoja tai vitsinkerrontaa, vaan yhteistä hauskaa. Voitte esimerkiksi katsoa hauskoja kissavideoita yhdessä, kehittää niin sanottuja sisäpiirivitsejä ja harrastaa ihan vain arkista komiikkaa.

8. Yllätä tekstarilla

Kun ette vietä elektroniikatonta hetkeä, käytä laitteita hyödyksesi! Moni pari käyttää älypuhelinta vain tylsien asioiden viestittämiseen – esim. “Haluatko jotain kaupasta” tai “voitko hakea lapset tänään tarhasta”.

Tylsien viestien lisäksi, pyri ainakin kerran viikossa yllättämään kumppanisi spontaanilla viestillä, joka on täynnä joko rakkautta tai erotiikkaa. Pienetkin asiat merkitsevät viestin saajalle paljon. Esimerkiksi “tuoksuit aamulla tosi hyvältä” tai “mulla on ikävä sun hymyä” ovat pieniä asioita, joilla voi olla suuri vaikutus.

Tietysti voit yllättää viestin sijaan myös suklaalla ja kukkasilla. Ne toimivat aina. Mutta uudet kukat joka viikko voivat tulla pitkän päälle kalliiksi. Ja onnellinen parisuhde harvoin syntyy ajamalla itsensä vararikkoon.