17 merkkiä, joista tietää onko mies ihastunut tai kiinnostunut sinusta

Mistä tietää onko mies kiinnostunut

Tykkääkö mies minusta? Onko hän ihastunut? Mitä hän ajattelee minusta? Aina miehiä ei ole helppo lukea (vaikka joskus he ovat kuin avoin kirja – tosin yleensä sarjakuvalehti).

Haluamme helpottaa tehtävääsi ja siksi listasimme X merkkiä, jotka kertovat onko mies kiinnostunut sinusta. Listamme perustuu YouQueen.com:n artikkeliin.

1. Hän sanoo niin

Todella yllättävää eikö? Mutta emme tarkoita, että miehen pitäisi sanoa suoraan “haluan jakaa loppuelämän kanssasi” – vaan pelkkä “tykkään susta” tai “olet kyllä kiva” kertovat jo, että miehellä on sinusta ajatuksia. Jos siis kuulet miehen kertovan sinulle tykkäämisestä, hän on jollakin tasolla kiinnostunut. Seuraava ongelma onkin selvittää miten ja millä tasolla hän on kiinnostunut.

2. Hän kysyy paljon kysymyksiä

Jos mies kysyy tarkentavia kysymyksiä ja pyrkii näin pitämään keskustelun käynnissä, on hänellä selvästi jokin päämäärä. Tämä on erityisen selvää tilanteissa, joissa on muuten vaikea keskustella kuten yökerhoissa tai baareissa; tai kun miehen kysymykset ovat selvästi muutakin kuin smalltalkia. Jos siis hän kyselee mistä olet kotoisin, miten vietät vapaa-aikaasi, mitä harrastat tai millainen perheesi on – on hän kiinnostunut sinusta.

Myös “onko sulla poikaystävää” on kysymys, joka kertoo paljon.

3. Hän löytää yhteisiä kiinnostuksenkohteita

Mies kyselee paljon, koska hän haluaa saada sinut tuntemaan olosi halutuksi ja koska hän haluaa löytää yhteisiä kiinnostuksenkohteita. Jos siis kuulet paljon “niin minäkin” tai “olen samaa mieltä” tai “mäkin tykkään siitä” – on se merkki siitä, että mies on kiinnostunut sinusta.

4. Hän katsoo sinua

Jos huomaat töissä, koulussa tai muualla, että sama mies tuntuu katselevan sinua usein, mutta hän kääntää päänsä pois heti, kun sinä vastaat katseeseen. Miehet ovat joskus yksinkertaisia – kun häntä kiinnostaa, hän ei osaa pitää silmiään kurissa.

5. Hän kiusaa sinua

Vaikka nyt ei ollakaan alakoulun välitunnilla, käyttävät miehet tätä taktiikkaa paljon myös aikuisiällä. Jos mies kiusoittelee ja jopa kevyesti pilkkaa sinua, on hän todennäköisesti ihastunut sinuun – ainakin vähäsen. Kiusoittelulla hän haluaa saada huomiosi, saada sinut hymyilemään ja saada suojamuurisi alas. Miehet harvoin kiusoittelevat naisia, joista eivät tykkää. Kaikki “teasaaminen” on on siis oikeastaan flirttiä.

6. Hän ei käytä puhelintaan seurassasi

Kaikilla on nykyään luuri kädessä. Koko ajan. Baarissa, ravintolassa, töissä, kahvilla. Jos siis vietät paljon aikaa miehen seurassa, mutta hän ei ikinä ota puhelintaan esiin, haluaa hän selvästi keskittyä sinuun.

7. Hän tietää sinusta vähän liikaakin

Joskus homma voi mennä jopa vähän pelottavaksi… Mutta ihastunut mies hakee tietoa ja muistaa asioita. Hän siis saattaa muistaa pieniäkin yksityiskohtia aikaisemmin käymistänne keskusteluista tai hän on saattanut huomata Facebookista tai Instagramista, että olet ollut viikonlopulla jossakin ja kysyy sinulta miten siellä meni. Vastaavasti mies voi kysyä “millainen viikonloppusi oli” ja esittää täysin tietämätöntä, kun kerrot olleesi suosikkiartistisi konsertissa – vaikka hän on kyllä huomannut asian sosiaalisesta mediasta.

8. Hän kehuu sinua

Kiusoittelun vastapainoksi ihastunut mies myös kehuu. Miehet harvoin kehuvat naisia, joista eivät olisi kiinnostuneita. Jos siis saat hyviä kommentteja hiuksistasi, vaatteistasi, persoonallisuudestasi tai mistä tahansa muusta, on miehellä jotakin mielessä.

9. Hän koskee sinua

Vaikka hänen ei välttämättä tarvitsisi sitä tehdä, hän mielellään “vahingossa” tai ohimennen koskettaa sinua. Tämä voi olla hartioidesi hipaisu kun kävelet hänen ohitseen tai kun hän avaa sinulle ovea, nopea kosketus, kun hän haluaa painottaa tiettyä sanaa tai kun hän kehuu sinua. Tietysti kosketus on selvempää, jos olette esimerkiksi menossa baariin ja päädytte tanssilattialle.

10. Hän nojaa sinua kohti

Jos mies on muuten lähempänä sinua kuin tavallisesti keskustelulta odottaisit tai jos hän nojaa sinua kohti, vaikka hän kuulisi muuten täydellisesti, on se merkki siitä, että hän tykkää sinusta.

11. Hän tarjoaa sinulle drinkin

Kyllä, mies voi ostaa drinkin myös kaverilleen. Jos kuitenkin huomaat, että hän ei tarjoa tai hae juomia muille kuin sinulle, on sinussa jotakin erityistä. Joskus kyse voi olla niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin kahvin hakemisesta sinulle työpaikan kahvihuoneesta.

12. Hän pyytää numeroasi

Yllätys yllätys, mies ei halua numeroasi, jos häntä ei kiinnosta. Numeron pyytäminen on selvä merkki. Syy numeron pyytämiseen voi olla joskus typeräkin. Baarissa tilanne on helppo ja selkeä, mutta mies voi pyytää numeroa myös opiskeluun liittyen (“jos tulee kysyttävää yhteisestä koulutyöstä”) tai töissä (“jos vaikka en pääsekään siihen palaveriin”).

13. Hän seuraa sinua somessa

Miehet eivät lähettele kaveripyyntöjä tai seuraa sellaisia ihmisiä, joista he eivät ole mitenkään innostuneita. Voi toki olla, että hän pitää sinua muuten vaan coolina – mutta taustalla voi olla myös ihastus.

14. Hän hymyilee seurassasi paljon

Jos hän hymyilee enemmän kuin tilanteeseen muuten yleensä “kuuluisi”, on hänellä jotain mielessä. Kukaan ei ole sanonut mitään hauskaa, mutta häntä silti hymyilyttää. Kun itse pidät jostakin, hymyilet. Sama toimii myös parisuhteissa.

15. Hän “machoilee”

Osa miehistä yrittää aina olla porukan “alfoja” eli lauman johtajia. Tällaiset miehet puhuvat helposti omista urheilusuorituksistaan, haluavat osoittaa paljonko heillä on rahaa, miten fiksuja he ovat tai muuten vain yrittää näyttää ylivoimaisuuttaan. Kaikki miehet eivät toimi näin, mutta usein omien hyvien ominaisuuksien esittely on merkki kiinnostuksesta.

16. Hän puhuu sinusta muille

Jos mies mainitsee sinut usein omille tai sinun kavereillesi, tarkoittaa se, että hän ajattelee sinua. Jos hän kyselee kavereiltasi paljon sinusta tai muuten vain tykkää mainita sinut muille, on hän ehkäpä ihastunut.

17. Hän jättää sinut kokonaan huomiotta

Näin viimeisenä kohtana tuleekin sitten ikävä pommi: mies voi yrittää saada huomiosi myös jättämällä sinut kokonaan ilman huomiota. Tiedän, että tämä on hieman ristiriidassa yllä esitettyjen muiden 16 kohdan kanssa, mutta tätä tapahtuu. Yleensä “ignooraminen” tapahtuu kuitenkin tilanteissa, joissa on myös muita ihmisiä. Hän saattaa siis yökerhossa tai firman pippaloissa jättää sinut kokonaan ilman huomiota, mutta puhua sinulle myöhemmin, kun olet yksin. Jos haluat tällaisissa tilanteissa, että mies tulee luoksesi ja puhuu, sinun pitää vinkata siitä hänelle. Mene sinä hänen luokseen tai katso häntä vähän tavallista pidempään.