Miten suudellaan: Ohjeet miten oppia suutelemaan paremmin

Ohjeet miten suudella paremmin

Vaikka se kuulostaakin kliseiseltä, suudelma voi tuntua todelliselta huulien orgastiselta räjähdykseltä – tai sitten se voi tuntua siltä kuin joku läymäyttäisi kylmällä turskalla päin kasvoja. Ja onhan suutelemisella suuri merkitys niin miehille kuin naisille parisuhteenkin kannalta. Hyvä suudelma on paljon muutakin kuin huulien kohtaaminen. Vaikka et olisikaan maailman kokenein suutelija, voit kehittyä paljon oppaamme avulla. Lue miten suudellaan ja miten opit paremmaksi suutelijaksi.

1. Siistiydy – myös suustasi

Kukaan ei halua nuoleskella kahvinkatkuista tupakanimijää tai viisi valkosipulin kynttä juuri pureskellutta töhnähammasta. Varmista siis, että hengityksesi on raikas, hampaasi on pesty ja et haise muutenkaan hieltä tai eritteiltä. Purkka, kurkkupastilli ja rusinat (kyllä, rusinat) ovat oiva valinta hengen raikastukseen.

2. Ajoita suudelma oikein

Jos et ole varma onko aika oikea, aina voi kysyä flirttailevasti ja leikkisästi, onko hyvä hetki suudella. Älä ikinä pakota tilannetta. Jos hetki ei tunnu oikealta, älä suutele. Toisaalta, jos molemmat ovat selvästi halukkaita, sukella sekaan – toista osapuolta ei saa jättää odottelemaan pitkäksi ajaksi. Sinun pitää siis lukea kumppanisi kehonkieltä.

3. Käytä katsettasi

Katso toista osapuolta silmiin ennen ja jälkeen suudelman, mutta sulje silmäsi viimeistään huulten koskettaessa. Katsekontakti syventää yhteyttänne, mutta nenät vierekkäin etäisyys on liian lähellä ja tuntuu joko pelottavalta tai huvittavalta. Silmien sulkeminen korostaa muita aistejasi ja tuo lisäintensiteettiä suudelmaan.

4. Pysy hetkessä

Vaikka sen sanominen ääneen ei välttämättä auta: älä stressaa tai jännitä. Kun suutelet, keskity siihen miltä toisen huulet tuntuvat vasten sinun huuliasi. Miltä hänen hengityksensä kuulostaa. Miltä hän tuoksuu. Miltä hänen käsiensä kosketus tuntuu ihollasi. Unohda mitä olet sanonut tai tehnyt 10 minuuttia sitten. Keskity hetkeen. Ja pysy siinä.

5. Aloita hellästi

Älä pakota suudelmaa liian rajuksi (eli “kielekkääksi”) heti alussa. Aloita hellästi. Annan kosteiden huulien koskettaa hellästi vastoin toisiaan muutamia kertoja. Sivele kumppanisi niskaa, reittä, kättä tai alaselkää kädelläsi. Jos hän nojautuu sisään suudelmaan, voit kokeilla hellästi ottaa kielen mukaan.

6. Mutta varo liiallisuuksia

Kielen käyttö voi olla ihanaa… mutta tietyissä rajoissa. Nyt on kyse siitä miten suudellaan, ei kasvojen pesemisestä kuin kissat tai koirat. Kukaan ei halua päälleen koko vuorokauden kuolatuotoksiasi. Tai suuntäydeltä kieltä. Kuten yllä sanoimme, aloita hellästi ja lisää kieltä hieman, kun molemmat ovat päässeet tunnelmaan.

7. Vaihda pääsi asentoa

Jotta huulet voivat koskettaa toisiaan intiimisti, molempien tulee kallistaa päätään hieman sivuun. Älä kuitenkaan pidä samaa kulmaa jatkuvasti – vaan vaihda pääsi asentoa ajoittain. Voit kokeilla vaihtaa puolia kumppanisi kanssa – tai vaihtoehtoisesti hieman pienentää tai lisätä nykyistä kulmaasi. Näin pääset käsiksi seuralaisesi huuliin paremmin.

8. Valitse ympäristö oikein

Rannalla auringonlaskun aikaan, telttaretkellä tähtien alla, kynttilänvalossa kotisohvalla. Uudet ja erityiset ympäristöt tekevät suutelusta mielenkiintoista. Etenkin tuoksut ja äänet ovat tärkeitä, sillä suutelun aikana silmäsi ovat kuitenkin pääasiassa kiinni. Vältä äänekkäitä ympäristöjä ja esimerkiksi liikenteen melua.

9. Ole spontaani

Vaikka olemmekin ohjeistaneet sinua aloittamaan hitaasti ja hellästi, kannattaa suutelun aikana olla spontaani ja uskaliaskin. Kun olette päässeet vauhtiin, voit vapaasti kokeilla eri tyylejä ja suutelutapoja. Voit esimerkiksi kevyesti näykätä seuralaisesi huulesta, vetää hellästi ja kiusoittelevasti kieltäsi toisen huulia pitkin tai viedä kätesi strategisempaan sijaintiin.

10. Muista erogeeniset alueet

Ei, emme tarkoita nyt sukupuolielimiä. Korvalehdet, nenä, solisluut ja kaula ovat kaikki erogeenisiä alueita. Vaikka fritsut ovat 90-luvun teinien juttuja, näiden alueiden koskettaminen niin käsin kuin huulilla on erittäin suositeltavaa – mutta muista lukea seuralaisesi kehonkieltä. Jos hän tykkää, jatka – jos hän ei tykkää, kokeile jotakin muuta.

11. Kerro mistä pidät

Jos haluat oppia miten suudella, sinun pitää osata myös antaa palautetta. Kun haluat paremmaksi suutelijaksi, haluat itsekin palautetta. Kerro siis kumppanillesi mistä tykkäät – olitpa nainen tai mies. Muista, että tilanne on herkkä: positiivinen palauta on parempi vaihtoehto kuin kritiikki. Jos tykkäät, kun hän puree huultasi, kerro siitä. Jos tykkäät hellästä huulittelusta, sano niin: “nuo hellät suudelmat ovat ihania, saa minut oikein värisemään”.

Yhteenveto

Yllä sait vinkit ja oppaan miten suudella paremmin. Näiden vinkkien avulla sinustakin voi tulla parempi suutelija – ja jos et ole koskaan kokeillut, niin nyt tiedät miten suudella ensimmäistä kertaa. Tärkeintä on muistaa valita hetki ja ympäristö oikein – sekä edetä rauhassa!