Tiede todistaa: 14 tapaa olla haluttavampi / viehättävämpi

Miten olla haluttavampi tai viehättävämpi

Tiesitkö, että pelkät geenit eivät määritä kuinka viehättävä olet? Tiede on todistanut, että voit tehdä itsestäsi haluttavamman kiinnittämällä huomiota muutamiin seikkoihin – tässä lista miten tehdä itsestäsi entistäkin halutumpi!

1. Pidä leukasi ylhäällä

Etenkin miehet, jotka pitävät leukansa ylhäällä nähdään itsevarmempina – vaikka he eivät sitä oikeasti olisikaan. Lisäksi leuan pitäminen ylhäällä on hyväksi kasvoillesi, sillä näin leukalinjasi on selvemmin esillä, mikä kaventaa niin kasvojasi kuin kaulaasi.

2. Pidä aurinkolaseja

Notthingam Trentin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan aurinkolasit ihan oikeasti tekevät ihmisestä viehättävämmän: silmien peittäminen luo mysteerin. Ihmisten mielenkiinto herää ja he haluavat nähdä mitä lasien takaa löytyy. Lisäksi aurinkolasien varjot ja muodot voivat luoda etenkin miehille maskuliinisemmat muodot – ja molemmille sukupuolille lisää symmetriaa kasvoihin.

3. Korkeammat adrenaliinitasot

Etenkin treffeillä adrenaliini on hyväksi. Se kiihottaa sukuviettiä luonnollisesti ja samalla vie huomion pois turhista yksityiskohdista (mietit vähemmän oletko haluttava vai et). Tutkimukset osoittavat, että naiset ovat luonnollisesti kiinnostuneempia miehiestä, jotka ottavat ns. “metsästäjäriskejä” – tosin vuosituhansia sitten tämä tarkoitti ehkäpä leijonan kanssa painimista, nykyään rullaluistelu, benji-hyppy tai sukeltaminen käyvät aivan yhtä hyvin.

4. Androgyyniys

Mielenkiintoista kyllä, tietyt androgyyniset piirteet ja ominaisuudet ovat tutkimusten mukaan erittäin haluttuja. Tämä ei tarkoita, että naisen pitää leikata lyhyt tukka tai miehen pistää korkkarit jalkaan. Ehei. Mutta mies voi laittaa esimerkiksi pinkkiä vaatetta päälleen – tai nainen pukeutua kauluspaitaan. Kun maskuliinisuus ja feminiinisyys yhdistyvät itsevarmalla tavalla, on lopputulos erittäin viehättävä!

5. Älä käytä liikaa hajusteita

Kyllä, sinun tulee tuoksua hyvältä, mutta liiallinen partaveden tai hajuveden suihkiminen itse asiassa aiheuttaa päinvastaisen reaktion: ne peittävät ihmisen luonnollisten feromonien tuoksun. Laita siis vähän vähemmän tuoksuja. Luota omaan tuoksuusi.

6. Hymyile

Kaunis hymy on yksi viehättävyyden kulmakivistä. Se on yksi ensimmäisistä asioista, jonka ihmiset huomaavat. Pidä siis hampaistasi huolta ja väläytä valkoista rivistöä aina sopivan paikan tullen.

7. Syö hedelmiä ja vihanneksia

Jos äitisi tuputti sinulle aina vihanneksia ja hedelmiä, on hän kasvattanut sinut hyvin. Ne auttavat sekä pitämään painosi kurissa että sisältävät runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, jotka saavat ihosi ja hiuksesi voimaan hyvin.

8. Punaiset huulet

Manchesterin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan miehet tuijottavat naisen huulia seitsemän sekunnin ajan, jos tämä käytti huulipunaa. Samalla miehet katsoivat naisten hiuksia ja silmiä vain alle sekunnin ajan. Punaiset huulet siis todella veivät lähes kaiken huomion.

9. Parta vai ei partaa?

Oxford Journal of Behavioral Ecology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan suurin osa naisista piti parrattomia miehiä haluttavampina. Tosin naiset olettivat partaisten miesten omaavan korkeamman sosiaalisen statuksen. Kumpi sitten lienee parempi – korkea status vai suora seksuaalinen viehättävyys? Sinä päätät.

10. Ole ryhmässä

Niin sanottu “cheerleader effect” on täyttä totta: ihmiset näyttävät ryhmässä viehättävämmiltä kuin yksinään. Tämä johtuu siitä, että meillä on tapana “keskiarvoistaa” ryhmän ihmisten kasvoja. Lisäksi ryhmän osana ihminen tuntuu sosiaalisemmalta. Hänet on jo hyväksytty ryhmään.

11. V-muoto ja tiimalasi

Tutkimukset osoittavat, että miehet pitävät naisilla niin sanotusta tiimalasin muotoisesta vartalosta. Vastaavasti naiset kokevat eniten vetoa V-muotoisiin miehiin, joilla hartiat ja rintakehä on leveämpi kuin lantio ja vyötärö. Tietysti osa muodosta tulee suoraan geeneistä, mutta myös treenaamalla voit vaikuttaa vartalosi muotoon. Lisäksi miehet voivat “feikata” tämän V:n käyttämällä V-kauluksisia paitoja ja bleisereitä.

12. Hanki koira

Neljän eri tutkimuksen mukaan koiran kanssa kulkeneet miehet saivat naisen puhelinnumeron noin kolme kertaa todennäköisemmin, kun heillä oli mukanaan koira.

13. Keskiverto ei ole huono asia

Nebraskan yliopiston professorin johtama tutkimus vertasi ihmisten kasvojen symmetrisyyttä heidän viehättävyyteensä. Lisäksi tutkimuksessa tutkittiin tiettyjen erityispiirteiden kuten isojen huulten ja isojen silmien vaikutusta. Tutkimus osoitti, että symmetriset ja “keskiverrot” kasvot saivat parhaita arvosanoja. Jos sinulla ei siis ole Angelina Jolie -tyyppisiä huulija, ei hätää! Keskiarvo- ja keskivertokasvot ovat halutuimpia.

14. Pue punaista päällesi

Punainen väri symboloi intohimoa ja romantiikkaa. Pitämällä punaisia vaatteita sinusta tulee automaattisesti seksuaalisen voiman symboli! Lisäksi saat enemmän huomiota osaksesi, sillä punainen väri erottuu joukosta.