Mitä Breadcrumbing tarkoittaa & miten sitä “harjoitetaan”?

Mitä breadcrumbing tarkoittaa

Käsittelimme aikaisemmassa artikkelissamme mitä ghosting tarkoittaa. Mutta tiedätkö mitä breadcrumbing on? Se on tällä hetkelle “se juttu” mitä kaikki deittimaailman mulkvistit ja Don Quijotet harrastavat.

Tätä breadcrumbing tarkoittaa: flirttaavien viestien, jotka eivät kuitenkaan sido vielä mihinkään, lähettämistä tarkoituksena ylläpitää toisen osapuolen toiveita ja pitää heidät “koukussa”. Tavallisesti viestien lähettäjällä ei ole tarkoituksena edes syventää suhdetta eli deitata viestien saajaa.

“Breadcrumbaaja” siis lähettää sinulle aika ajoin yksittäisiä yksityisviestejä, tykkää Instagram-kuvistasi silloin tällöin tai lähettää sinulle hauskoja linkkejä, jotta kiinnostuksesi pysyy vielä yllä. Hänellä ei kuitenkaan ole pienintäkään tarkoitusta viedä suhdettanne vakavampaan suuntaan. Hän vain haluaa pitää sinut koukussa – kysymässä “miksei hän deittaa minua oikeasti” tai “onkohan hän kiinnostunut minusta”. Viestien lähettäjä eli “murupolun” luoja tietää milloin olet menettämässä kiinnostuksesi ja lähettää sinulle pari viestiä lisää ja flirttaa pilke silmäkulmassa. Näin sinä mietit häntä jälleen. Et saa häntä mielestäsi. Hän johdattelee sinua.

Erilaisia skenaarioita esimerkiksi:

  • Hän on kiinnostunut vain seksistä: hän haluaa sinun huomaavan hänen, mutta ei halua vakavaa suhdetta. Hän pitää itsensä relevanttina breadcrumbing:n avulla.
  • Kun olette eronneet, mutta hän ei halua päästää sinusta vielä irti.
  • Useiden kumppanien pallottelu: hän pitää sinut vielä kierrossaan, vaikka ei ole varma oletko paras valinta. Hän vertailee vaihtoehtojaan eikä sitoudu yhteenkään.
  • Huomionhakuisuus, jossa hän ei ole oikeasti edes kiinnostunut sinusta, mutta haluaa sinulta ajottaista huomiota oman egonsa pönkittämiseen.
  • Tylsistyminen: jotkut breadcrumbaavat ihan vain koska heillä on yksinäinen tai tylsistynyt olo. He lähettävät flirttailevia random-viestejä tai tykkäilevät kuvista Instagramissa, jotta heillä olisi edes jotakin tekemistä. (Huomionhakuisuutta toki tämäkin.)

Loppujen lopuksi tarkoitus on siis pitää viestien saajan kiinnostusta yllä, vaikka lähettäjällä ei olekaan kiinnostusta sitoutua mihinkään. Niin yksinkertaista se on.

Tapoja

  • Tekstiviestit & Whatsapp-viestit, yms
  • Instagram, Facebook ja muut sosiaalisen median tykkäykset
  • Yksityisviestit sosiaalisessa mediassa
  • Tägääminen hauskoihin juttuihin

Viestit voivat olla periaatteessa mitä tahansa aina “mitäs teit viikonloppuna” ja “hei, ajattelin sua eilen” -viesteistä hauskojen koirakuvien, artikkelilinkkien ja meemien lähettämiseen. Kunhan vastaanottaja vain saa puhelimeensa jonkin huomautuksen, joka muistuttaa häntä lähettäjästä, on breadcrumbaus onnistunut.

Lähde: Cosmopolitan.com