10 merkkiä siitä, että kumppanisi ei ole sinulle se oikea

Parhaat Tinder viestit

Joskus on selvää ulkopuolisille, että nykyinen kumppanisi on sinulle monin tavoin myrkyllinen – mutta sinä et välttämättä näe kaikkia varoitusmerkkejä. Listasimme tähän artikkeliin 10 selkeää merkkiä siitä, että nykyinen kumppanisi ei varmasti ole se oikea.

1. He syyttävät aikaisempien suhteidensa ongelmista exiään

Kun keskustelette entisistä suhteistanne, syyttääkö hän aina eksäänsä? “Hän oli liian vaativa”, “hän ei kyennyt siihen ja tähän”, ja niin edelleen. Jos kumppanisi puhuu entisistä suhteistaan negatiiviseen sävyyn, on hyvin mahdollista, että hän ei osaa ottaa vastuuta omista teoistaan ja syyttää mielessään sinuakin nykyisen suhteenne pienistäkin kompastuskivistä.

2. Huonon tuurin syyttäminen

Jos kumppanillesi tuntuu sattuvan paljon huonoja asioita, mutta hän syyttää niistä aina huonoa tuuriaan, on hyvinkin mahdollista, että hän ei vain osaa ottaa vastuuta omista teoistaan eikä ymmärrä omien tekojensa vaikutuksia. Moni huonoon tuuriin vetoava ei tunne itseään tarpeeksi hyvin ja haluaa muiden näkevän heidät uhrina kaikissa tilanteissa.

3. Kiinnostuksen puute

Emme tarkoita mitään seksuaalista – vaan ihan normikeskusteluja. Jos suhteen alkupuolella sinä kyselet paljon häneltä ja hän vastaa, mutta ei ikinä kysy sinulta mitään, voit olla varma, että hän ei ole se oikea. Hän ei ole oikeasti kiinnostunut sinusta.

4. Hän valehtelee kavereilleen

Jos mies tai nainen valehtelee kavereilleen suhuvasti esimerkiksi siitä missä hän on tai kenen kanssa, hän todennäköisesti tekee sitä myös sinulle. Jos seuralaisesi puhuu vaikkapa puhelimessa kaverinsa kanssa, onko hän rehellinen? Kertooko hän missä on ja kenen kanssa? Vai keksiikö hän selityksiä ja valkoisia valheita? Vaikka se saattaa tuntua pieneltä jutulta sillä hetkellä, kertoo se treffikumppanistasi enemmän kuin uskotkaan.

5. Hän nuoleskelee pomojaan, mutta paskoo alaistensa päälle

Ei, emme tarkoita mitään seksuaalisia leikkejä. Eikä tämän itse asiassa tarvitse edes liittyä töihin. Jos kumppanisi kuitenkin nuoleskelee niiden ihmisten perseitä, joita hän pitää “korkea-arvoisempina” ja käyttäytyy tökerösti “alempiaan” kohtaan, voit olla varma, että jossakin kohtaa sinäkin saat häneltä törkeää kohtelua.

6. Hän hyväksyy muilta törkeän käytöksen

Suoraselkäinen se oikea ei hyväksy muilta ihmisiltä törkeää käytöstä – ainakaan sinua tai itseään kohtaan. Jos hän hyväksyy törkeän käytöksen muilta, on todennäköisempää, että hän hyväksyy sen myös itseltään.

7. Hän ei katso sinua silmiin

Okei, ei tämä ehkä ole suoraan merkki siitä, että toinen ei ole se oikea, mutta usein selvä merkki toisen persoonasta. Jos hän deittailun alkupuolella on selvästi poissaoleva, ei osallistu keskusteluun tai ei katso sinua silmiin, voi kyse olla joko ujoudesta tai kiinnostuksen puutteesta. Jos se on jälkimmäistä, ei hän varmasti ole sinulle se oikea.

8. Hänen kaveri- ja perhesuhteensa ovat iso kaaos

Jos hän ei kykene ylläpitämään suhteita kavereihinsa tai perheeseensä, on todennäköistä, että teidänkään suhteenne ei tule olemaan hyvä. Merkkejä tästä ovat muun muassa mielipiteen muuttuminen nopeasti (tykkää kaverista yhtenä päivänä, vihaa häntä seuraavana), väliinpitämättömyys ja kylmä tunteettomuus.

9. Hän tuhoaa tavaroita ollessaan vihainen

Jos seinissä on reikiä tai lattialla säpäleitä, koska hän on heitellyt tai lyönyt asioita ollessaan vihainen, voi hänellä olla taipumusta väkivaltaisuuteen muissakin tilanteissa. Varma merkki siitä, että hän ei osaa kontrolloida itseään ja ei ole se oikea.

10. Hän ei kykene käsittelemään pakkien saamista

Jos mies tai nainen muuttuu ilkeäksi ja ivaavaksi pienistäkin pakeista – tai kun hän ei yksinkertaisesti saa omaa tahtoaan läpi – on hän liian epävarma itsestään ollakseen toimivassa parisuhteessa.

Entä jos hän ei ole se oikea?

Yllä listasimme 10 merkkiä siitä, että hän ei ole se oikea. Muista kuitenkin, että me olemme kaikki yksilöitä. Joskus nämä merkit eivät pidä paikkansa – ja joskus ihmiset kasvavat ja muuttuvat. Älä siis itse ole liian nopea tuomitsemaan kumppaniasi, vaikka hänestä joku yllä olevista merkeistä näkyisikin.