Vastaus: Kuinka paljon treffeillä voi / saa juoda alkoholia?

Kuinka paljon alkoholia voi juoda treffeillä

Treffeillä tulee usein nautittua alkoholia. Olipa se sitten skumppaa, viiniä, olutta tai shotteja, omat rajansa kannattaa tuntea ja tunnustaa. Mutta kuinka paljon on riittävästi alkoholia? Kuinka monta juomaa treffeillä saa tai kannattaa juoda?

LiveScience-niminen lehti kirjoitti taannoin tutkimuksesta, jossa todettiin, että yksi lasillinen viiniä saa ihmisen näyttämään viehättävämmältä. Mielenkiintoista tutkimuksessa oli, että tämä efekti katosi jo toisen lasin kohdalla. Jos tarkoituksesi on siis olla mahdollisimman haluttava, yksi lasi viiniä on paras määrä alkoholia.

Miten tämä todettiin? Bristolin yliopiston tutkimusryhmä keräsi 40 vapaaehtoista ja otti heistä valokuvia selvänä, yhden lasillisen jälkeen, kahden lasillisen jälkeen ja niin edelleen. Tämän jälkeen valokuvat annettiin vapaaehtoiselle ryhmällä arvioitaviksi. Vapaaehtoisille näytettiin aina kahta kuvaa kerrallaan ja heidän tuli valita kuvista viehättävämpi.

Tulos oli todella mielenkiintoinen: yhden lasin nauttinutta pidettiin viehättävämpänä kuin täysin juomatonta. Vastaavasti yhden lasin ottanut voitti myös kaksi juomaa nauttineen kuvan. Todennäköisesti tulokset johtuvat yhden lasin tuottamasta rentoutumisesta ja lievästä punasta poskilla.

Jos et juo – et juo

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos sinulla ei ole tapana juoda muutenkaan, ei sinun tarvitse juoda myöskään treffeillä. On tärkeää, että pidät kiinni omista periaatteistasi ja olet oma itsesi. Juominen ei ole mikään pakko, vaikka joskus saatatkin tuntea siihen sosiaalista painetta. Jos deittisi ei ymmärrä alkoholittomuuttasi, ei hän ole “se oikea” sinulle.

Ei ikinä kännejä

Tärkein sääntö kuitenkin on: älä ikinä ole ensitreffeillä kännissä. Ikinä. Vaikka teillä olisi kuinka hauskaa, ei humalahakuinen juominen ole viehättävää. Yksi tai kaksi juomaa rentouttaa mukavasti ja saa jutun luistamaan. Useampi lasillinen kuitenkin muuttaa jo käytöstäsi. Sanot asioita, joita et muuten sanoisi – teet asioita, joita et muuten tekisi. Treffeillä on tarkoitus olla oma itsensä ja tutustua toiseen. Jo pieni hiprakka vaikuttaa harkintakykyysi ja mahdollisesti muistiisi.

Me henkilökohtaisesti pidämme kahta drinkkiä maksimina. Ensimmäisen jälkeen olet viehättävimmilläsi (jos uskomme Bristolin yliopiston tutkimusta) – ja toinen auttaa sinua pitkän illan aikana pysymään rentona. Mutta tämä on toki vain meidän mielipiteemme ja kokemuksemme.