Kesäseksi tekee iloiSEKSI: Parhaat vinkit seksiin kesällä

Parhaat vinkit kesäseksiin

Aurinko paistaa ja hormonit hyrräävät. Kesäseksi pienellä twistillä on aina kiihottava ajatus, mutta se voi myös mennä metsään – huonolla tavalla.

Me keräsimme vinkkejä ja ajatuksia seksin harrastamisesta kesällä; olipa se kesälomalla, arkena – sisällä tahi ulkona. Nappaa vinkit talteen ja kokeile jotakin uutta ja eksoottista!

Missä ja mitä?

Paikan valitseminen on aina tärkeää. Alta löydät vinkit missä kesäseksiä voit kokeilla.

  • Ulkoseksi: Ihana viileä kesäilta, mökin rauhallinen pihapiiri tai metsäretken orgastinen hetki sammalmättäällä. Kesä, metsä, järvet, sauna ja pellot sinisen taivaan alla ovat suomalaisen ulkoseksin rakennuspalikoita. Kun harrastat seksiä ulkona, muista välttää paikkoja, joissa on runsaasti hyttysiä tai muurahaisia. Jos teette sen maassa, tarkasta ensin, että alle ei jää kiviä, käpyjä tai oksia.
  • Rannalla: Seksin harrastaminen rannalla kannattaa suunnitella etukäteen. Spontaani peuhaaminen on toki vielä jännittävämpää, mutta hiekan ja paljaan takapuolen väliin on yleensä hyvä saada peitto tai pyyhe. Suosittelemme valitsemaan hieman hiljaisemman rannan ja kokeilemaan hiekkaleikkejä mieluusti auringonlaskun aikoihin, kun muut ihmiset ovat jo ehtineet lähteä. Seksin jälkeen on hyvä pulahtaa vilpoiseen veteen viilentymään ja pesemään tarttuneet hiekat pois strategisista paikoista.
  • Vedessä: Jos hiekka tai metsä ei kiihota, ehkä suuntaat sitten veteen asti? Seksi vedessä toimii aivan samalla tavalla kuin kuivalla maallakin: kondomilla suojaudut taudeilta ja ehkäiset raskauden. On totta, että vesi voi huuhtoa pois osan luonnollisesti tuotetusta liukasteesta. Yllättäen seksi vedessä voikin tuntua kuivalta. Kannattaa myös ottaa huomioon veden laatu: järven, meren tai joen bakteerit eivät välttämättä kuulu sisällesi. Vastaavasti uima-altaan kemikaalit voivat ärsyttää paikkoja. Jos olet sinut näiden asioiden kanssa, on vesiseksi kokeilemisen arvoista.
  • Autossa: Kokeilemisen arvoista, kunhan ilmastointi toimii! Ajakaa rauhalliselle ja romanttiselle paikalle, laittakaa käsijarru päälle ja sammuttakaa auto. Nauttikaa toisistanne joko etupenkillä sylitysten tai takapenkillä peuhaten. Tai sitten voitte vaan ottaa housunne pois supermarketin pihassa ja antaa mennä.
  • Työpaikalla: Jättäydy työpäivän päätteeksi toimistolle ja päästä puolisosi sisään. Temmeltäkää neukkarin pöydällä kuin pienet puput! Vaihtoehtoisesti voitte ottaa pikapanot toimiston vessassa lounastauolla.
  • Hissiseksi: Jos kiinni jäämisen pelko kiihottaa sinua, on hissi varmasti paikka, josta nautit. Ihan vaan muiden hissin käyttäjien mielenterveyden kannalta lienee parasta, että te ette riisuuduu ihan alasti – vaan esimerkiksi sujautatte melan mekon alle. Näin jos sisään tulee lapsia tai vanhuksia, on tilanne vielä pelastettavissa.
  • Kymppikerhoon: Oletteko varanneet romanttisen lomamatkan ja lento lähestyy? Ehkä tänä vuonna sinäkin liityt kymppikerhoon eli harrastat seksiä lentokoneessa. Tila on pieni (missä tahansa koneen osassa seksiä harrastatkin) ja kovat äänet saattavat kuulua viereisille riveille.

Muista aina: sukupuolisiveellisyyden julkinen loukkaaminen voi johtaa sakkoihin. Kun siis harjoitat seksiä julkisella paikalla, muista tämä.

Parhaat vinkit – ota nämä 4 talteen

Kesällä seksiä on ihana harrastaa ulkonaPsychology Today lehdessä julkaistu artikkeli eritteli oivalliset vinkit kuumaan kesäseksiin.

1. Etsi romanttinen paikka

Aloita etsimällä paikka, jossa et aikaisemmin ole harrastanut seksiä ja joka sopii omaan ja kumppanisi mielentilaan täydellisesti. Tämä voi olla esimerkiksi yksi yllä listallamme mainituista paikoista.

2. Harrasta enemmän suuseksiä

Päätä se jo nyt – tänä kesänä annan enemmän suuseksiä! Miehille suihinoton saaminen on aina yksi suurimmista fantasioista. Niin parisuhteessa kuin yhden yön jutuissa. Mutta tiesitkö, että suuseksin saaminen on naistenkin listalla korkealla? Suihinotto on oiva tapa aloittaa puuhat mättäällä tai rannalla. Anna enemmän ja saat enemmän. Se vaatii vain vähän vaivautumista.

3. Kiusoittele

Ihana odotus. Kiusaa, vihjaile ja anna ymmärtää. Molempien himot nousevat ja voit tuntea kuinka koko vartalosi saa aivan uutta energiaa. Hyviä tapoja ovat esimerkiksi paljastavan vaatetuksen käyttö, hyvältä tuoksuminen, vihjailevat viestit (tai ihan suora “kun tulen kotiin, otan sulta suihin”) ja pienet eroottiset vihjaukset.

4. Kokeile uusia asentoja

Älä jämähdä vanhaan vaan ota tehtäväksesi kokeilla ainakin yhtä täysin uutta asentoa joka viikko tai kuukausi. Psychology Todayn artikkelissa asiantuntija Laurie Watson suositteli CAT eli “coital alignment technique” -asentoa. Se alkaa perinteisestä lähetyssaarnaajasta, mutta suoran työntelin sijaan mies nousee hieman ylemmäs ja pyörivillä liikkeillä hinkkaa lantiollaan naisen klitorista.

Aurinko saa hormonit jylläämään
Aurinko saa hormonit jylläämään

Miksi kesäseksi tuntuu niin ihanalta?

Womens Health Magazine listasi 8 syytä siihen, miksi seksi tuntuu kesällä erityisen hyvältä.

1. Spontaanius huipussaan

Olemme tottuneet siihen, että muina vuodenaikoina puurretaan töissä ja koulussa. Kesällä mieli vapautuu. Kun stressiä on vähemmän, on helpompi olla spontaani.

2. Hormoonit jylläävät

Auringon saaminen lisää dopamiinin, serotoniinin ja MSH-hormonin eritystä. Libidosi nousee ja himot hyrräävät. Talvella reaktio on päinvastainen.

3. Ulkoiset ärsykkeet

Talvella ollaan sisällä hiljaa. Kun kesällä pääset harrastamaan ulkoseksiä, saat paljon ulkoisia ärsykkeitä ja stimulaatiota. Mäntyjen tuoksu, vieno tuulenvire ja havisevat lehdet kaikki vahvistavat tuntemuksiasi. Näin seksistä tulee kokonaisvaltaisempi mielen ja kropan yhteiskokemus.

4. Hajuaisti

Journal of Neuroscience lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan naiset voivat haistaa miehestä onko tämä kiinnostunut hänestä. Miten tämä sitten liittyy kesään? Joidenkin tutkimusten mukaan naisten hajuaisti on kesällä entistä terävämpi, sillä ilmankosteus on korkeampi. Jos siis tunnet olosi erittäin itsevarmaksi ja halutuksi miehen lähettyvillä, johtuu se todennäköisesti siitä, että hän haluaa sinua.

5. Kesävaatteet korostavat

Kesällä on helppo pukeutua seksikkästi. Olkaimettomat mekot, tiukat paidat, ihanat mekot tai pienenpienet shortsit. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jotakin pitää jättää arvailujen varaan. Näin toisella osapuolella on motivaatiota jatkaa – hän haluaa nähdä loputkin.

6. Aikaa keskittyä suhteeseen

Stressi tappaa libidon. Lomalla arjen stressitekijät katoavat ja pariskunnilla on aikaa panostaa toisiinsa. Jo pelkästään tästä syystä kesäseksi on usein räjähtävämpää kuin talven pimeät panohetket.

7. Olet avoimempi

Auringolla on jälleen mielenkiintoisia vaikutuksia: aurinko vähentää melatoniinin eritystä, mikä taas saa sinut tuntemaan olosi virkeämmäksi ja avoimemmaksi uusille asioille. Näin saatat esimerkiksi lähteä sellaisen henkilön mukaan, jota et normaalisti deittaisi – tai päädyt harrastamaan kesäseksiä paikassa, jota et osannut edes odottaa.

8. Syöt terveellisemmin

Okeiokei, osalle kesä on pelkkää makkaraa ja olutta. Yleensä aurinko ja kuumuus kuitenkin aiheuttavat nestehukkaa, mikä ajaa meidät syömään vesipohjaisia ruokia, jotka ovat hyväksi meille – esimerkiksi hedelmiä, marjoja ja keittoja. Kun sinulla on hyvä olla itsesi kanssa, olet myös muiden mielestä vetävämpi.

Nauti kesästä!

Näillä vinkeillä kesäseksistä tulee entistä intohimoisempaa ja tyydyttävämpää. Ole siis aktiivinen, ehdota uusia paikkoja ja uusia asentoja. Kesä on rakkauden aikaa!