Hyvä treffipalsta – top10 parhaat suomalaiset treffipalstat netissä

Parhaat suomalaiset treffipalstat

Netissä on hyviä suomalaisia treffipalstoja joka lähtöön – ja ne oikeasti toimivat! Esimerkiksi E-kontaktin tutkimuksen mukaan jopa 75 % sivuston käyttäjistä pääsee treffeille. Kysymys ei ole siis mistään huijauksesta, vaan treffipalstat oikeasti ovat oiva paikka tavata samanhenkisiä sinkkuja!

 • Yli 100 000 suomalaista käyttää treffipalstoja joka viikko
 • Sivustoja käyttää keskimäärin yhtä paljon miehiä ja naisia
 • Seuraa löytyy myös pienemmiltä paikkakunnilta, kun vain valitset oikean sivuston

Alta löydät meidän listamme Suomen top 10 treffipalstoista – mukana on hyviä legendoja ja muutamia uusia tuttavuuksia. Lue myös vinkkimme ja aloita nettideittailu tänään!

Mikä on paras treffipalsta?

Tätä kysymystä kuulee usein ja totuus on, että yhtä oikeaa vastausta ei ole olemassa. Paras treffipalsta juuri sinulle riippuu täysin siitä mitä olet hakemassa. Jos olet 50+ vuotias korkeasti koulutettu uranainen, joka haluaa vakavan parisuhteen, sinun kannattaa todennäköisesti valita eri deittipalvelu kuin 25-vuotiaan yhden yön juttuja etsivän miehen.

Olemme esitelleet alla mielestämme Suomen top10 parhaat treffipalstat.

Eliittikumppani

Eliittikumppani treffitEliittikumppani on menestyneille ja akateemisesti koulutetuille sinkuille suunnattu treffipalvelu. Suomessa palvelu toimii upeasti ja jopa yli 50 % sivuston käyttäjistä on naisia. Yhteensä palvelulla on jo yli 15 miljoonaa käyttäjää Euroopassa.

Eliittikumppani on todella hyvä treffipalsta. Kaikessa on panostettu nimenomaan korkeaan laatuun – aina turvallisuudesta sivuston hakuominaisuuksiin ja profiilien manuaalisesta tarkastuksesta asiakaspalveluun asti.

Profiilin luominen on ilmaista, mutta tarvitset maksullisen profiilin lähettääksesi viestejä toisille käyttäjille.

Siirry Eliittikumppaniin tästä

Seuraajokaiselle

Seuraajokaiselle.fi deititSupersuosittu Seuraajokaiselle.fi kertoo, että yli 100 000 suomalaista sinkkua tutustuu toisiinsa sivustolla joka ikinen vuosi. Kaiken muun hyvän lisäksi Seuraajokaiselle.fi:ssä on myös suomalainen asiakaspalvelu, josta saat apua kaikkiin kysymyksiisi.

Profiilin luominen on ilmaista, mutta ottaaksesi toisiin käyttäjiin yhteyttä tarvitset maksullisen profiilin. Kaikki uudet profiilit varmennetaan puhelimen avulla, joten voit olla varma, että sivustolla ei ole feikkiprofiileja.

Siirry Seuraajokaiselle.fi:hin tästä

50plusmatch

50plusmatch treffitKaipaatko 50+ deittiseuraa? Täältä löytyvät treffit yli 50-vuotiaille. Treffipalsta on tarkoitettu niin vakavan suhteen estimiseen kuin kahvittelu-, flirtti- ja jutusteluseuran löytämiseen. Voit siis uuden kumppanin lisäksi löytää uusia ystäviä!

Sivustolla myös oma foorumi ja hauskoja visoja.

Siirry 50plusmatchiin tästä

Happy Pancake

Happy Pancake on ilmainen treffisivustoHappy Pancake on täysin ilmainen treffipalvelu. Kyllä. Luit oikein. Täysin ilmainen. Saat kaikki sivuston ominaisuudet käyttöösi ilman maksuja. Vastineeksi sivustolla on toki runsaasti erilaisia mainoksia. Niiden tuomilla tuotoilla treffipalstaa voidaan pyörittää voitollisesti.

Happy Pancakessa on käyttäjiä kaikkialta Suomesta ja käyttäjämäärät tuntuvat vain kuukausi kuukaudelta kasvavan. Ikähaarukka sivustolla on aina 18-vuotiaista eläkeläisiin asti – niin miehiä kuin naisiakin.

Siirry Happy Pancakeen tästä

NextLove

NextLove seuraa eronneelle ja yksinhuoltajalleNextLove on nimensä mukaisesti “seuraavaa rakkauttaan” etsiville – eli eronneille ja yksinhuoltajille suunnattu deittipalvelu. Sivuston käyttö on superhelppoa ja palvelusta löytyy runsaasti flirtti- ja keskusteluseuraa samassa tilanteessa olevista ihmisistä. Kyseessä on suhteellisen uusi treffipalsta, joten kaikkein pienimmiltä paikkakunnilta ei ole vielä useita käyttäjiä. Suurimmat kaupungit kuten Helsinki, Turku, Tampere, Oulu ja Jyväskylä ovat kuitenkin jo hyvin katettuina.

Siirry NextLoveen tästä

Kontakten.fi

Kontakten.fi on suomenruotsalaisille ja muille ruotsinkielisille suunnattu treffipalvelu. Uskomatonta kyllä, sivuston oman statistiikan mukaan jopa yli 100 000 suomenruotsalaista sinkkua käyttää palvelua vuosittain. Määrä on huima.

Kannattaa huomata, että vaikka profiilin luominen on ilmaista, tarvitset maksullisen jäsenyyden ottaaksesi yhteyttä muihin käyttäjiin.

Victoria Milan

Victoria Milan salasuhdesivusto varatuilleOlet ehkä kuullut Victoria Milanista. Kyseessä on kukaties Suomen paras pettämissivusto. Täältä varatut parisuhteessa olevat voivat hakea salaista suhdetta, yhden yön juttuja tai ihan vaan juttelu- tai flirttiseuraa. Anonyymiys ja turvallisuus otetaan Victoria Milanissa vakavasti! Kaikki on otettu huomioon ja riskisi jäädä kiinni kumppanillesi on pieni.

Profiilin luominen on maksutonta, mutta viestien lähettämiseen tarvitset maksullisen profiilin.

Siirry Victoria Milaniin tästä

be2

be2 treffitBe2 on legendaarinen treffipalsta, joka on toiminut Suomessa jo vuosien ajan. Palveluun rekisteröityessä jokainen sinkku tekee persoonallisuustestin. Tätä psykologien kehittämää testiä käytetään hyväksi kumppanien etsimisessä.

Huomaa, että sivuston maksulliset profiilit ovat jatkuvamuotoisia – eli sinulta laskutetaan uusi kuukausi aina automaattisesti, jos et ole peruuttanut tilaustasi.

Siirry be2.fi:hin tästä

E-kontakti

E-kontakti suomalainen deittipalveluSuomalaisen Alma Median omistama E-kontakti on meidän suosikkimme. Laadukas ja turvallinen suomalainen treffipalsta on selkeä käyttää ja tarjoaa oivallisen alustan seuran löytämiseen mistä tahansa päin Suomea. Kaiken muun hyvän lisäksi E-kontakti ehdottaa sinulle joka päivä viittä uutta kumppania perustuen profiiliisi.

Rekisteröityminen on ilmaista, mutta viestien lähettämiseen tarvitset maksullisen profiilin.

Tarjous: Kokeile täysjäsenyyttä 3 päivää ilmaiseksi. Käytä alennuskoodia EK2017, kun rekisteröidyt!

Tinder

Eipäs nyt unohdeta Tinderiä. Se on aina mainitsemisen arvoinen deittisovellus. Vaikka Tinder alun perin onkin tarkoitettu seksiseuran etsimiseen, on sovelluksen kautta yhä useampi suomalainen löytänyt vakavaakin seuraa.

Tinderin parhaita puolia ovat tietysti sen ilmaisuus ja suuri suosio. Käyttäjiä löytyy kaikkialta aina Suomen peräkylistä ulkomaiden lomakohteisiin asti. Voit siis käyttää Tinderiä Helsingin, Turun ja Tampereen ulkopuolellakin – jopa pienissä kunnissa asti. Tai vaikka ulkomailla, kun olet kavereidesi kanssa matkoilla.

Ilmainen vs. maksullinen?

Kyllä. Moni yllä listaamamme hyvä treffipalsta on maksullinen. Usein rekisteröityminen on ilmaista, mutta lisäominaisuudet maksavat erikseen. Usein yksityisviestien lähettäminenkin lasketaan lisäominaisuudeksi eli tarvitset maksullisen profiilin ottaaksesi muihin käyttäjiin yhteyttä.

Miksi? Koska treffipalvelut ovat yrityksiä. Niiden tarkoitus on tehdä bisnestä. Ne eivät ole hyväntekeväisyyttä. Ison sivuston tai nettipalvelun ylläpitäminen maksaa ja vaatii henkilökuntaa. Siksi palvelun käytöstä otetaan maksu.

Toki muutamia vaihtoehtojakin on. Esimerkiksi Tinder ja Happy Pancake ovat ilmaisia. Happy Pancake tosin näyttää käyttäjilleen runsaasti mainoksia ja kerää tällä tavalla tarvittavat rahat sivuston ylläpitämiseen.

Meidän kaikkien pitää siis vain hyväksyä elämän realiteetit. Mikään ei ole ilmaista. Ja jos haluat löytää seuraa netistä treffipalstan kautta, joudut siitä usein maksamaan.

Ilman kirjautumista

Periaatteessa kaikki vakavasti otettavat treffipalstat vaativat kirjautumisen. Ilman kirjautumista voi etsiä seuraa muutamilta foorumeilta kuten Suomi24:stä. Näiltä ilman rekisteröitymistä toimivilta palstoilta puuttuvat kuitenkin kaikki edistyneet ominaisuudet hakutoiminnoista erilaisiin matching-algoritmeihin.

Lisäksi ilman kirjautumista toimivat treffipalstat eivät voi mitenkään seurata käyttäjien laatua ja varmistaa, että joukossa ei ole valeprofiileja. Siksi me suosittelemmekin ehdottomastit jonkin oikean treffisivuston käyttöä. Jos et halua maksaa käytöstä, valitse esimerkiksi Happy Pancake – se on 100% ilmainen treffisivusto.

Omat sivustonsa uskovaisille kristityille?

Kristityille sinkuille on olemassa omia treffipalveluitaan. Niiden käyttäjämäärät ovat kuitenkin usein hieman alhaiset verrattuna “kaikille suunnattuihin” treffipalstoihin. Me suosittelemme sinua valitsemaan yltä yhden vakavaa parisuhdetta etsiville suunnatun palstan – esimerkiksi E-kontaktin tai Eliittikumppanin – ja mainitsemaan profiilissasi, että olet kristitty. Jos kumppaniehdokkaan usko on sinulle tärkeää, kannattaa siitä avoimesti kertoa ennen treffejä.

Monelle kumppanin kristillisyys on tärkeää, sillä se tuo yhteisiä arvoja ja helpottaa parisuhdetta. Tutkimusten mukaan uskovat ovat itse asiassa parisuhteisiinsa tyytyväisempiä kuin ei-uskovaiset.

Jos siis olet kristitty ja haluat löytää uskovan kumppanin, tiedä mitä haluat ja kerro se. Ole profiilissasi avoin uskonasioista ja kerro potentiaalisille kumppaneille suoraan, että haluat löytää jonkun, joka hakaa sinun arvosi.

Entäs akateemisille?

Kuten aikaisemmin jo totesimme, akateemisia sinkkuja löytyy lähes kaikista treffipalveluista. Jos kuitenkin haluat löytää vain ja ainoastaan akateemista seuraa, kokeile yllä esiteltyä Eliittikumppania. Tämä treffipalvelu on suunnattu nimenomaan menestyville sinkuille ja korkeasti koulutetuille sinkuille.

Ulkomaiset treffipalstat?

Treffipalstat eivät ole mikään suomalainen keksintö. Niin kuin varmasti tiesitkin. Maailmalla on paljon erilaisia deittipalveluita ja -sovelluksia, joiden kautta voit hakea seuraa niin ulkomailta kuin Suomesta. Tarkkoja statistiikkoja emme ole viime aikoina nähneet, mutta ainakin aikaisemmin sellaiset palvelut kuin Plenty of Fish ja Match.com olivat suhteellisen suosittuja myös suomalaisten keskuudessa. Tosin voimme muutaman eri työkalun avulla arvioida sivuston liikennemääriä. Ja ainakin 2018 Match.com on selvästi jäänyt suurten suomalaisten treffisivustojen varjoon. Match.com saattaa sopia sinulle, jos asut Helsingissä tai yhdessä muista isoista kaupungeista.

On myös suhteellisen yleistä etsiä aviomiestä tai vaimoa ulkomailta. Me emme halua sivustollamme mainostaa tähän tarkoitettuja palveluita, sillä riski joutua huijauksen kohteeksi on ulkomaisilla sivustoilla tavallisesti ollut korkeampi kuin Suomessa.

Suosittelemme käyttämään maalaisjärkeä ja olemaan varovainen sekä ulkomaisilla että suomalaisilla treffipalstoilla.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Jos et ennen ole käyttänyt treffisivustoja tai -sovelluksia, sinulla on varmaasti runsaasti kysymyksiä. Me päätimme listata alle usein kysytyt kysymykset ja antaa sinulle niihin suorat vastaukset.

Miksi ihmiset käyttävät treffipalstoja?

Ne ovat helppo tapa löytää seuraa. Ihan oikeasti.

Suomalaiset ovat kyllästyneet juoksemaan turhaan baareissa – ja useat muut tavat löytää sinkkuja vaativat joko vaivaa tai uskallusta (esimerkiksi jonkun pyytäminen ulos salilla tai kirjastossa). Nettideittailu on paljon helpompaa. Verkossa voit tutustua tuhansiin sinkkuihin samanaikaisesti ja löytää juuri itsellesi sopivan kumppanin. Lisäksi sinun ei tarvitse arvuutella kuka on varattu ja kuka ei – voit lukea sen suoraan profiilista.

Treffipalstat ovat helppo ja vaivaton keino tavata sinkkuja.

Millaiset ihmiset käyttävät palstoja?

Kaikki aina parikymppisistä opiskelijoista yksin eläviin eläkeläisiin asti. Tutkimukset osoittavat, että treffipalstojen käyttäjät ovat keskivertoa hieman avoimempia ja itsenäisempiä. Muuten palstojen käyttäjät muistuttavat koko väestoä kaikin tavoin.

Käyttäjät ovat siis tavallisia ihmisiä aivan kuten sinäkin. Tietyillä sivuilla tietyt ihmisryhmät ovat vain enemmän edustettuina kuin toisilla: 50plusmatchissä on 50+ käyttäjiä kun taas Eliittikumppanissa korostuvat akateemisuus ja menestys.

Onko käyttö turvallista?

Kyllä. Kaikki sivustollamme esitellyt treffipalstat ovat hyviksi todettuja ja turvallisia. Tietysti sinun tulee aina muistaa, että näillekin sivustoille voi vahingossa eksyä huijareita ja valeprofiileja, vaikka kaikki käyttäjät varmennettaisiinkin manuaalisesti. Muista siis aina, että sinun ei tule lähettää rahaa kenellekään eikä antaa omia henkilökohtaisia tietojasi muille käyttäjille.

Miksi deittisivustot ovat maksullisia?

Treffisivustoja pyörittävät oikeat yritykset, joilla on työntekijöitä. Työntekijät muun muassa varmistavat, että sivusto toimii teknisesti, kehittävät uusia ominaisuuksia ja tarkistavat käyttäjien profiileja. Näin turhat häiriöt ja vikatilanteet saadaan eliminoitua.

Työntekijöiden palkkaaminen kuitenkin maksaa. Siksi sivustoja pyörittävien yritysten täytyy saada jostain tuloja. Suurin osa deittipalveluista on valinnut maksullisten profiilien tien – mutta esimerkiksi Happy Pancake on käyttäjälleen ilmainen ja tekee voittonsa näyttämällä sivustolla mainoksia.

Muutama lisävinkki

Nettideittailussa on muutamia tärkeitä perussääntöjä, joita noudattamalla nostat mahdollisuuksiasi löytää treffit. Alle olemme listanneet pari vinkkiä.

 • Ole rehellinen: Etsitpä netistä mitä tahansa, kannattaa sinun olla rehellinen sekä itsestäsi että toiveistasi. Jos haluat löytää akateemisen kumppanin, kerro profiilissasi arvostavasi koulutusta. Jos terveelliset elämäntavat ovat sinulle tärkeitä, kerro siitä profiilissasi. Jos et ole rehellinen, saat vääränlaisia yhteydenottoja ja tuhlaat kaikkien aikaa.
 • Ole itsevarma: Vaikka oletkin rehellinen, esitä omat ominaisuutesi positiivisessa valossa. Älä surkuttele elämääsi, vaan korosta hyviä puoliasi. Pieni pilke silmäkulmassa on aina plussaa!
 • Lisää profiilikuva: Kuvalliset profiilit saavat hieman treffipalstasta riippuen noin 10-20 kertaa enemmän yhteydenottoja kuin kuvattomat profiilit. Lisää siis kuva, jossa näytät siistiltä, positiiviselta ja helposti lähestyttävältä. Jos haet vakavaa suhdetta on kasvokuva tai niin sanottu rintakuva (ei tissikuva, vaan kuva, jossa näyt noin napaasi asti) paras valinta. Näin kasvojesi piirteistä saa selvää.
 • Ole aktiivinen: Me toistamme tätä joka ikisessä artikkelissamme. Unelmiesi prinssi tai prinsessa ei tule hakemaan sinua kotioveltasi. Sinun pitää itse olla aktiivinen. Kun olet luonut profiilin, etsi potentiaalisia kumppaneita ja lähetä heille viestejä!
 • Älä sano olevasi hauska, todista se: Aivan liian usein suomalaiset käyttävät latteuksia. “Olen romanttinen, hauska ja urheilullinen.” Kaikki nämä ovat tietysti haluttuja ominaisuuksia, mutta ne eivät auta sinua erottumaan joukosta. Kuvaile ennemmin mitä teet, missä olet käynyt ja kerro jokin hauska tarina, joka saa lukijan hymyilemään. Erotut joukosta, kun et kerro mitä olet – vaan näytät sen!
 • Panosta otsikkoon: Aivan kuten kirjat tai artikkelit, myös profiilis tarvitsee iskevän otsikon. Suurin osa treffipalstojen käyttäjistä lukee vain nimimerkin ja otsikon – sekä tietysti katsoo kuvan. Jos otsikkosi on mukaansatempaava ja kiinnostava, haluaa profiilisi vierailija lukea loputkin. Herätä siis kiinnostus, kerro tosikossa jotakin tärkeää itsestäsi – mutta pidä yllä pientä mysteeriä itsestäsi.
 • Panosta ensimmäiseen viestiin: Treffipalstoilla on tuhansia käyttäjiä ja näin erityisesti suosituimmat profiilit saavat kymmeniä viestejä. Sinä haluat erottua joukosta positiivisesti. Kokemuksen karhealla rintaäänellä voimme sanoa, että hyvä ensimmäinen viesti ottaa toisen käyttäjän huomioon (esim. kommentoi jotain hänen profiiliinsa liittyvää), on leikkisä (huumori toimii aina) ja positiivinen. Älä siis vain sano “hei” – vaan panosta viestiisi. Lopeta ensimmäinen viestisi tarkentavaan kysymykseen, kuten esimerkiksi “millaista joogaa harrastat ja kuinka usein oikein käyt tunneilla” tai “mitä mieltä olit uudesta Star Wars -elokuvasta”.
 • Pyydä treffeille: On parempi pyytää potentiaalisen oloinen keskustelukumppani treffeille aikaisemmin kuin myöhemmin. Miksikö? Koska jos keskustelette chat-puolella liian pitkään, saattaa teiltä loppua keskusteluaiheet kesken. Mistä te sitten puhut deiteillänne? Lisäksi ihmisen persoonallisuus tulee esiin vasta kasvotusten tavatessa. Moni alkaa kehittää tunteita jo chat-keskustelujen perusteella. Et halua, että tunteesi ovat mukana ennen kuin olet tavannut kumppaniehdokkaasi kasvotusten.

Entä, jos treffipalstalta ei tärppää?

Jos haluat löytää itsellesi kumppanin ja netin treffipalstat eivät tunnu tuottavan tulosta, suosittelemme jatkamaan aktiivista etsimistä sekä netissä että perinteisin keinoin.

Sen oikean tarvitsee sattua kohdalle vain kerran!

Pidä silmät auki, näistäkin paikoista voi löytyä kumppani:

 • Työpaikalta: Oletko keskittynyt vain töihin vai ajatellut, että työpaikaltakin voisi löytyä romanssi? Pidä silmät auki ja hankkiudu tilanteisiin, joissa pääset puhumaan uusillekin tuttavuuksille töissä.
 • Kuntosalilta: Vaikka kuntosalilla kuuluukin keskittyä treeniin, ei mikään estä sinua pyytämästä toista treffeille – varsinkin, jos sinusta heti tuntuu, että olet löytänyt juuri sen oikean miehen tai naisen.
 • Kavereiden kautta: Kysy kavereiltasi tuntevatko he jonkun, joka voisi sopia sinulle. Usein ystävilläsi on kontakteja, joita sinulla ei ole. Ne kannattaa hyödyntää. Lisäksi voit olla varma, että kyseessä on hyvä mies tai nainen, koska hän on kaverisi kavery.

Älä luovuta

Jos sinulla ei vielä ole napannut jo olet toden teolla yrittänyt etsiä itsellesi sopivaa kumppania, voi kyse olla ihan vaan huonosta tuurista. Vanhan sanonnan mukaisesti “meri on täynnä kalaa” (“There’s plenty of fish in the sea”). Jos siis heti ei tunnu tärppäävän, älä luovuta. Suomessa ahkeruus palkitaan aina lopulta, olipa kyse mistä tahansa. Usko siis itseesi – jopa aiempaa kovempaa – ja jatka kumppanin etsimistä.

Me olemme optimisteja ja haluamme uskoa, että meille kaikille löytyy rakkautta. Ihan sama oletko sinkku, eronnut tai jopa leski. Me uskomme maailman hyvyyteen ja haluamme uskoa, että sinullekin löytyy netistä vielä uusi kumppani.

Jatka siis etsimistä! Ole itse vielä aiempaakin aktiivisempi ja lähetä muille käyttäjille enemmän viestejä. Käy erilaisissa sinkkutilaisuuksissa omalla paikkakunnallasi ja ota osaa esimerkiksi sokkotreffeillä ja sinkkuristeilyihin. Käy kavereidesi kanssa ulkona ja aloita keskusteluita mielenkiintoisten ihmisten kanssa. Kyllä se siitä sitten sutviintuu!

Yhteenveto

Nyt tiedät kaiken mitä suomalaisista treffipalstoista ikinä tarvitsee tietää. Kuten jo totesimme, se paras treffipalsta juuri sinulle riippuu pitkälti siitä mitä olet hakemassa. Jos kaipaat laadukasta seuraa ja haluat löytää vakavan parisuhteen, suosittelemme E-kontaktia tai Eliittikumppania. Jos haluat salasuhteen, Victoria Milan on valintasi. 50+ treffit löytyvät kätevästi edellä mainituista tai 50plusmatch-treffipalvelusta.

Jos kaipaat lisää vinkkejä seuranhakuun netissä, lue artikkeleitamme: