9 vinkkiä hyvän deittiprofiilin luomiseen

Parhaat vinkit flirttailuun

Yhä useampi suomalainen etsii seuraa netistä. Moni ei kuitenkaan ymmärrä sitä, että pelkkä profiilin luominen ja yhden nopean lauseen kirjoittaminen profiilikuvaukseen ei yksinkertaisesti vain riitä. Treffiprofiiliin pitää panostaa, jos haluat maksimoida yhteydenottojen määrän. Lisäksi oma aktiivisuutesi on tärkeää. Unelmiesi prinssi tai prinsessa ei tule hakemaan sinua kotioveltasi. Panosta siis profiiliin – ja ole aktiivisesti yhteydessä muihin käyttäjiin.

Olemme käyneet läpi useita deittipalveluiden tutkimuksia ja koonneet parhaat vinkit yhteen artikkeliin. Lue alta millainen deittiprofiili tuo eniten yhteydenottoja!

1. Liitä vähintään yksi kuva

Useiden eri treffipalveluiden tekemien tutkimusten perusteella kuvalliset profiilit saavat keskimäärin noin 20-30 % enemmän vastauksia kuin kuvattomat. Yksi kuva on hyvä alku, mutta tässä kohtaa enemmän on parempi. Lisää siis profiiliisi vähintään yksi kuva – mutta mieluusti useampia.

2. Kerro profiilissa mitä haluat

Jos tiedät mitä oikeasti haluat treffikumppaniltasi, kerro se profiilitekstissäsi. Jos rakastat matkailua, kerro, että unelmakumppanisi tykkää matkailla. Jos pidät sporttisista tyypeistä, kerro se. Tällä tavalla rajaat saamasi viestit ihmisiin, joista oikeasti olet kiinnostunut etkä tuhlaa aikaasi. Kannattaa kuitenkin pohtia haluatko ennemmin sanoa, että “haluan jonkun jolla on tiukka kroppa” vai esimerkiksi “arvostan terveellisiä elämäntapoja & urheilullisuutta ja haluan, että kumppanini jakaa tämän intohimoni”. Suosittelemme jälkimmäistä.

3. Kerro mistä olet kiinnostunut

Sen lisäksi, että kerrot mitä haet ja haluat, kerro myös millainen olet. Vietätkö paljon aikaa salilla? Nautitko kotisohvalla makoilusta? Rakastatko romanttisia illallisia? Vai oletko enemmän kiinnostunut lätkämatseissa käymisestä? Kerro siitä! Anna oman itsesi näkyä tekstistä. Voit lisäksi kuvailla esimerkiksi unelmiesi lomamatkaa, miten tykkäät viettiää arki-iltoja tai millainen on mielestäsi hyvä viikonloppu.

4. Ole itsevarma

Käytä kieltä, joka osoittaa sinun olevan sinut itsesi kanssa. Älä siis epäile ominaisuuksiasi tai vähättele itseäsi. Vaikka et pitäisi tietyistä asioista itsessäsi, ei sitä kannata kertoa deittiprofiilissa.

5. Korosta hyviä puoliasi

Siinä missä huonoja puolia ei kannata mainita, kannattaa vastaavasti pyrkiä tuomaan esiin hyviä puolia. Luonnollisesti! Jos siis olet urheilullinen, kerro siitä avoimesti. Jos olet todella hyvä lasten ja vanhusten kanssa, mainitse siitä. Jos olet huomioonottava kumppani, sano se ääneen. Löydätkö elämän pienistäkin asioista iloa? Sen minä haluan kuulla!

6. Ole rehellinen

Vaikka tarkoitus on olla itsevarma ja korostaa omia hyviä puoliasi, älä silti valehtele. Jos et ole huumorintajuinen, älä väitä niin. Deittiprofiilin valheista jää nopeasti kiinni. Valehtelemalla saat vääränlaisia yhteydenottoja ja tuhlaat kaikkien aikaa.

7. Jos olet huumorintajuinen, näytä se

Hyvä deittiprofiili ei ole täynnä vitsejä, mutta se on kirjoitettu pilke silmäkulmassa. Jos saat treffiprofiilin lukijan hymyilemään, olet jo puoliksi voittanut. Varoituksen sana: sarkasmi ja ironia ei kuitenkaan yleensä toimi kirjoitettuna. Ironia ymmärretään helposti väärin…

8. Pidempi profiili on parempi kuin lyhyt

Hyvä muistisääntö: enemmän on enemmän. Vaikka sinusta voi tuntua siltä, että “kukaan ei jaksa lukea minusta niin paljoa”, olet väärässä. Deittipalveluista etsitään unelmien kumppania. Siksi on parempi kertoa itsestään “vähän liikaa” kuin liian vähän.

9. Älä elvistele

Vaikka sinun kannattaa olla itsevarma ja puhua hyvistä puolistasi, ei kukaan pidä itserakkaista hyypiöistä. Yksi varma turnoff on kuvailla kuinka paljon pidät ulkonäöstäsi. Vaikka olisit omasta mielestäsi uskomattoman kaunis ja kuuma, älä sano sitä ääneen. Anna profiilikuvan puhua puolestaan.