Flirttailu: 8 vinkkiä hyvään flirttiin

Parhaat vinkit flirttailuun

Onko tämä tuttu tilanne sinulle: näet kauniin naisen tai komean miehen, olet välittömästi kiinnostunut, mutta sinulla ei ole harmainta aavistustakaan mitä sanoisit? Alat hikoilla. Sydämesi hakkaa. Ja lopulta et saa sanaa suustasi ja tilaisuutesi on mennyt.

Flirttailu ei ole helppoa. Se ei ole helppoa spontaanisti kaupan kassalla, baarin tiskillä tai metrolaiturilla. Se ei ole helppoa edes sovitummassa tilanteessa kuten treffeillä tai firman juhlissa. Monelle suomalaiselle ei ole selvää miten flirttailla – tai mikä olisi sopiva tapa lähestyä kiinnostavalta tuntuvaa ihmistä.

Ja sitten, kun roihkaistut ja alat flirttailla, saat lopulta sovittua, että “tavataan hei joskus” – mutta et kuitenkaan sovi mitään konkreettista. Joten se parin minuutin vaivannäkö on ollut turhaa – et “clousannut diiliä”.

Koska moni tuntuisi kaipaavaan apua flirttailuun, päätimme kerätä meidän mielestämme parhaat vinkit yhteen artikkeliin. Ole hyvä!

1. Usko itseesi

Kaikki alkaa itsevarmuudesta. Vaikka olisitkin luonnollisesti ujo, pitää sinun yrittää näyttää itsevarmalta. Harjoittele itsevarmuutta. Pakota itsesi tilanteisiin, joista et nauti. Viikkojen ja kuukausien myötä kehityt.

Älä kuitenkaan ole koppava mulkvisti. Välillä itsevarmuuden ja koppavuuden välillä on vain ohut viiva. Älä siis egoile, vaikka uskotkin itseesi.

2. Mene fyysisesti lähelle

Okei, jos tapaat ihmisen ensimmäistä kertaa, et halua mennä suoraan iholle asti. Mene kuitenkin hieman lähemmäs kuin mitä normaalisti menisit. Tämä lisää mielenkiintoista jännitettä keskusteluun, vaikka toinen osapuoli ei sitä suoranaisesti ymmärräkään. Etenkin miehet tykkäävät siitä, että nainen tulee lähelle.

Miksi tämä toimii? Koska fyysinen läheisyys saa toisen uskomaan, että olet kiinnostunut hänestä.

3. Kysy kysymyksiä

Flirttailun tärkein vinkki: saa toinen tuntemaan itsensä tärkeäksi ja osoita, että olet kiinnostunut hänestä. Katso miten he reagoivat asioihin ja esitä jatkokysymyksiä heidän mielenkiinnon kohteistaan. Osoita kiinnostusta: jos hänellä on yllään tietyn bändin tai TV-sarjan tai vastaavan paita, voit aloittaa kysymällä mitä mieltä hän oli edellisestä jaksosta tai levystä. Tai kävikö hän jollakin tietyllä keikalla. Keskustelu lähtee soljumaan kuin luonnostaan ja voit johdalla sitä eteenpäin esittämällä lisäkysymyksiä sekä pieniä huomioita aiheesta.

4. Kiusoittele kauniisti

Tavoitteesi pitäisi olla saada toinen osapuoli nauramaan. Flirttailu on onnistunut, kun hymyilette ja nauratte yhdessä. Usein se onnistuu pienellä kiusoittelulla. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että kiusoittelun täytyy tulla hyvästä paikasta – ei pelkkänä vittuiluna. Älä siis esimerkiksi kommentoi “haha, toi sun luomi on kamala” – vaan ennemmin tyyliin “vitsi toi sun mekkos on kaunis, tosin eilen näin sen mallinuken päällä ja se oli melkeen vielä seksikkäämpää”.

Älä ikinä kiusoittele aiheista, jotka tuntuvat olevan erittäin tärkeitä tai herkkiä toiselle – esimerkiksi isonenäiselle ei kannata mennä sanomaan mitään hänen nenästään… Piikittele positiivisen kautta. Se saa hymyn kaikkien huulille – ja kaikki ymmärtävät, että kyse on vain huumorista, ei vittuilusta.

5. Hymyile

Hymy tarttuu, sanotaan. Jos sinä itse hymyilet, kun aloitat keskustelun, on todennäköisempää, että flirtin vastaanottajakin alkaa hymyillä. Yksi mainio keino on katsoa toista ja hymyillä. Sitten katso vienosti poispäin. Ja takaisin henkilöön. Ja jatkaa hymyilyä.

Kun keskustelu on lämmennyt sopivasti, hymyyn kannattaa yhdistää pieni etunoja, jolla osoitat olevasi kiinnostunut ja luot fyysistä läheisyyttä.

6. Kehu

Kyllä. Kehuminen toimii aina. Tosin kehut uppoavat paremmin, kun ne liittyvät johonkin, mihin toinenkin osapuoli uskoo itse. Sanotaanko vaikka näin, että rumaa ei kannata kehua kauniiksi tai lihavaa hyväkuntoiseksi. Kyllä ihmiset suurinpiirtein tietävät omat piirteensä.

Älä kuitenkaan kehu itsestäänselvyyksiä. Jos joku on uskomattoman kaunis, hän kuulee varmasti ihan tarpeeksi kehuja ulkonäöstään. Kehu heidän huumorintajuaan, pukeutumistaan tai heidän Spice Girls -tietouttaan. Jälleen kerran, tämä osoittaa, että olet kiinnostunut heistä. Flirttailun perusohjenuora!

7. Pidä katsekontakti

Katse kertoo paljon. Useimmat ihmiset ovat oikeakätisiä ja näin heidän oikea silmänsäkin on dominoiva. Jos sinulla on vaikeuksia keskittyä silmiin katsomiseen, vaihtele katsettasi heidän oikean silmänsä ja huuliensa välillä – mutta ei rivakasti ja jatkuvasti. Tämä tuntuu molemmille luonnolliselta. Lisäksi huulten katsominen saa molemmat ymmärtämään, että olet kiiinnostunut suutelusta.

8. Ole oma itsesi

Viimeinen vinkki flirttailuun: ole aina lopulta kuitenkin oma itsesi. Feikkaamalla et pääse pitkälle. Voit toki valehdella tiesi yhden illan jutun sänkyyn, mutta etenkin jos etsit pidempää suhdetta, pidä flirtti aina rehtinä ja rehellisenä. Näin vastapuoli kiinnostuu oikeasta sinusta – ei feikistä.