Deittipalvelut

Parhaat suomalaiset deittipalvelut netissä

Vuosi vuodelta yhä useampi suomalainen etsii treffiseuraa netistä. Aina seuran saanti ei ole niin helppoa kuin sitä toivoisi – mutta toisilla nappaa heti; ja siitä se seurustelusuhde sielunkumppanin kanssa saa alkunsa. Tärkeintä alussa on, että valitset oikeat deittipalvelut 2018. Halvin tai ilmainen ei aina ole paras.

Luonnollisesti meille suomalaisille parhaan lopputuloksen tuovat suomalaiset deittipalvelut. Toki ulkomaalaisillakin sivustoilla on suomalaisia käyttäjiä, mutta ei lähelläkään yhtä paljon kuin kotimaisissa.

Vaatimukset hyvälle sivustolle:

 • 100% turvallinen
 • Ilmainen rekisteröityminen (vaikka lisäpalvelut maksaisivatkin)
 • Kotimainen
 • Kaikkien profiilien aitous tarkistetaan manuaalisesti

Suomalaiset deittipalvelut

Suomalaisten deittisivustojen lista on jo varsin kattava. Useimmilla näistä on tuhansia aktiivisia käyttäjiä Suomen joka kolkasta.

DeittipalveluKuvaus 
Eliittikumppani.fiEliittikumppani on palvelu pitkäaikaista ja onnellista parisuhdetta etsiville sivistyneille ja aidoille sinkuille. Yli 15 miljoonaa jäsentä Euroopassa.Eliittikumppani treffit
Seuraajokaiselle.fiSuosittu ja täysin kotimainen deittipalvelu netissä.Seuraajokaiselle.fi deitit
50plusmatch.fiTreffisivusto aktiivisille 50-plussille. Löydä kumppani tai uusia ystävyyksiä!50plusmatch treffit
VictoriaMilan.fi
Salaseuraa varatulle! Täysin anonyymi.

Suomen suosituin salasuhdesivusto.
Victoria Milan salasuhdesivusto varatuille

Ulkomaiset treffisivustot

Ulkomaalaisista palveluista suosituimpia ovat perinteisesti isot jenkkisivustot. Toki voit kokeilla näitäkin, mutta uskoaksemme sinulla on paremmat mahdollisuudet löytää seuraa valitsemalla yksi yllä mainituista suomalaisista treffisivuista.

Maksaako palveluiden käyttö?

Rehellinen vastaus on: kyllä. Moni deittipalvelu tarjoaa sinulle mahdollisuuden rekisteröityä ilmaiseksi. Usein kuitenkin lisäominaisuudet maksavat. Osa sivustoista antaa sinun esimerkiksi luoda profiilin ja käyttää hakuominaisuutta ilmaiseksi, mutta vaatii vähintään testipaketin ostamista, jotta voit lähettää yksityisviestejä toisille käyttäjille.

Hinnoittelu ja hinta vaihtelee palvelusta toiseen. Emme halua listata hintoja tähän, sillä ne voivat muuttua. Siksi sinun kannattaakin tarkastaa tämän hetkiset hinnat itse palveluiden sivustoilta. Kannattaa myös huomata, että moni treffisivu tarjoaa alussa esimerkiksi 7-30 päivän mittaista “kokeilupakettia”, joka on tavallista kuukausimaksua paljon halvempi. Tämä on tietysti hienoa, mutta kannattaa muistaa, että tilauksesi saattaa jatkua automaattisesti kokeilujakson päätyttyä. Jos siis et halua jatkaa maksullisen palvelun käyttöä, muista peruuttaa tilauksesi ajoissa.

Huom! Tarkasta tarkat hinnat ja palveluehdot itse treffisivuston sivuilta.

Miksi deittipalvelut ovat Suomessa niin suosittuja?

Suomalaiset ovat IT-kansaa! Tietokoneet ja älypuhelimet ovat meille kaikille tuttuja. Siksi me olemme myös loistavia käyttämään erilaisia palveluita netissä. Ja deittipalvelut ovat luonnollisesti osa tätä Internetin kasvua.

Paikallislehden treffipalstan sijaan me menemme nyt treffisivustolle, luomme profiilin parissa minuutissa ja pääsemme heti katsomaan muiden käyttäjien kuvia.

Suosion syitä muun muassa:

 • Helppous: seuraa voi etsiä kätevästi omalta kotisohvalta käsin.
 • Mahdollisuus etsiä juuri haluamaansa: sivustoilla on mahdollista rajata omaa hakuaan esimerkiksi sijainnin, iän, kiinnostuksen kohteiden ja muiden ominaisuuksien perusteella. Näin löydät juuri halamasi.
 • Ajanpuute: suomalaiset ovat kiireistä kansaa. Työssäkäyvä ihminen ei aina jaksa lähteä illalla paikalliskuppilaan viettämään aikaa. Netissä kaikki käy nopeammin ja vaivattomammin.
 • Itseluottamus: netissä viestin lähettäminen tuntuu jotenkin helpommalta. Siinä missä baarissa toisen luokse kävely ja keskustelun aloittaminen voi tuntua isolta askeleelta, on viestin lähettäminen verkossa jotenkin helpompaa. Näin myös ujommat ihmiset uskaltavat itse olla aktiivisa.
 • Laaja tarjonta: tuhansien käyttäjien joukosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin, oman kunnan ravintolasta välttämättä ei.

Siinä missä vielä 40 vuotta sitten piti lähteä tansseihin katsomaan tarjontaa, voi nykyään kirjautua sisään deittipalveluun omalta kotisohvalta.

Kaikilla deittipalvelun käyttäjillä on sama päämäärä

Deittipalveluissa on yksi erinomainen piirre: kaikki rekisteröityneet käyttäjät haluavat samaa – nimittäin löytää itselleen kumppanin ja pitkäkestoisen kestävän parisuhteen. Samaa ei voi sanoa esimerkiksi henkilöistä, jotka tapaat baareissa tai Tinderissä. Heistä et ikinä tiedä mitä he haluavat – yhden illan juttuja, pientä pelailua vai eivät mitään.

Deittipalvelussa tiedät, että vastapuoli on sinkku ja etsii seuraa tositarkoituksella. Et siis tuhlaa aikaasi henkilöihin, jotka eivät edes halua parisuhteeseen. Siksi nettideittailu on tehokasta.

Tapaat sinkkuja kaveripiirisi ulkopuolelta

Vaikka ystäväsi ovat varmasti ihania, ei heidän kaveri- ja tuttavapiiristään aina löydy sinulle sopivaa kumppania. Deittipalvelun avulla laajennat “valikoimaasi”. Heität verkot kauemmas. Ja tutustut ihmisiin, joita et aina välttämättä omasta tai kavereidesi tuttavapiiristä löytäisi. Treffipalstalta on helppoa bongata ne ihmiset, joilla on samanlaiset arvot ja kiinnostuksen kohteet kuin sinulla.

Löydänkö varmasti seuraa deittipalvelusta?

Emme voi luvata sitä. Yksikään keino ei ole ikinä 100-prosenttisen varma. Deittipalvelu ei siis ole täysin varma keino löytää seuraa. Se on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin kotona istuskelu ja odottelu. Ei se unelmiesi prinssi tai prinsessa sinua kotioveltasi asti hae. Sinun pitää itse aktivoitua.

E-kontakti kertoo sivustollaan, että heidän käyttäjistään noin 75 % pääsee oikeille treffeille. Lukema on huikean korkea. Kun muistat, että deittipalveluiden käyttäjistä kaikki eivät varmasti ole superaktiivisia – on aktiivisesti seuraa etsivien joukossa lukema kenties jopa vielä tätäkin korkeampi.

Joten ei, emme voi luvata, että saat seuraa varmasti. Mutta mahdollisuutesi ovat hyvät, jos vain itse olet aktiivinen.

Miten luon hyvän ja toimivan profiilin?

Hyvän profiilin luominen on yksi tärkeimpiä asioita nettideittailussa, sillä profiilisi on se ensimmäinen asia, jonka potentiaalinen treffikumppanisi sinusta näkee.

 1. Täytä kaikki kysytyt tiedot. Täytä siis kaikki kohdat, joita deittipalvelussa kysytään. Mitä tarkemmin kerrot itsestäsi ja unelmakumppanistasi, sitä todennäköisemmin oikeasti löydät juuri oikean henkilön.
 2. Lisää profiilikuva. Kuvalliset profiilit saavat useimmilla treffisivustoilla noin 10-20 kertaa enemmän yhteydenottoja kuin kuvattomat. Käytä kuvaa, jossa kasvosi näkyvät selvästi. Vieno hymy ja pieni pilke silmäkulmassa ovat myös tärkeitä – joten älä laita kuvaksi passikuvaa.
 3. Kirjoita tarkka profiili. Mitä enemmän osaat kertoa itsestäsi, omasta arvomaailmastasi, harrastuksistasi, mistä pidät ja mistä et – ja niin edelleen – sitä parempia osumia tulet saamaan. Tietysti kyse on deittailusta, joten profiiliin ei kannata kirjoittaa pitkää listaa omista huonoista puolistasi tai avautua maailman kamaluudesta… Pidä siis pilke silmäkulmassa, mutta ole riittävän tarkka.

Tiedä, mitä etsit ja tunne itsesi

Yksi tärkeä vinkki treffiseuran etsimiseen on itsensä tunteminen. Kun tiedät millainen olet ja millaisen kumppanin haluat löytää, on se paljon helpompi kertoa myös deittiprofiilissa. Kun tunnet itsesi, osaat helpommin kirjoittaa profiiliin hyvistä puolistasi ja kertoa millainen olet parisuhteessa.

Samalla osaat kuvailla unelmiesi kumppani paremmin. Ja mitä paremmin osaat hänet kuvailla, sitä todennäköisemmin löydät juuri haluamasi kaltaista seuraa. Jos viihdyt itse paljon kotona ja haluaisit kumppanin, jonka kanssa voit käpertyä peiton alle kynttilän lepattaessa vieressä, kerro siitä. Jos vastaavasti tykkäät ulkoilla ja tulet mökkihöperöksi neljän seinän sisällä, kerro siitä! Näin et päädy deittailemaan vastakohtaasi, vaan löydät samanhenkistä ja samat arvot jakavaa seuraa. Toki kannattaa pitää mieli avoimena – liian pikkutarkaksi ei kannata ruveta. Esimerkiksi hiusten tai silmien väri, poliittinen kanta, lempijalkapalloseura tai tietyt harrastukset eivät aina määritä parisuhteen onnistumista. Joten yritä löytää sopiva välimaasto tarkan ja liian tarkan väliltä.

Mitä ottaa huomioon, kun sovin ensitapaamista?

Vaikka olisit kuinka jutellut toisen osapuolen kanssa niin chatissa, puhelimitse kuin esimerkiksi Skypen välityksellä, on kasvotusten tapaaminen aina täysin oma juttunsa. Siksi suosittelemme sinua sopimaan ensitapaamisen joka tapauksessa julkiselle paikalle – esimerkiksi kahvilaan tai ravintolaan. Näin voit varmistaa, että teillä on neutraali ja turvallinen ympäristö, jossa pääsette vaihtamaan ensimmäiset kuulumisenne.

Treffeillä kannattaa pitää puhelin visusti taskussa ja antaa treffikumppanille hänen ansaitsemansa huomio. Mikäli haluat näyttää hänelle, että olet kiinnostunut hänestä, kysy häneltä tarkentavia kysymyksiä, pidä katsekontakti ja jaa myös itsestäsi jotakin henkilökohtaista.

Mikäli ensitreffit eivät suju odotetusti, älä turhaan pety. Aina kasvosuten kemia ei tunnu samalta kuin esimerkiksi tekstaillessa tai puhelimessa. Tämä on täysin normaalia ja ei missään nimessä tarkoita, että sinussa on jotakin vikaa. Se vain tarkoittaa, että löytämäsi henkilö ei ollutkaan se sinulle tarkoitettu paras mahdollinen kumppani. Voi myös olla, että toisesta tulee esiin piirteitä, joita et ole treffipalvelun kautta huomannut.

Tärkeintä on, että olet rehellinen. Jos homma ei toimi, myönnä se ja jatka eteenpäin. Kerro se myös treffiseurallesi. Jos tunnette kipinää, kemia toimii loistavasti ja juttu sujuu – sopikaa toiset treffit.

Ole rehellinen myös itsestäsi. Älä esitä tapaamisessa jotakuta muuta. Ole oma itsesi ja kerro mitä ajattelet.

Millaista kumppania haetaan eniten?

E-kontaktin tekemän tutkimuksen mukaan suomalaisten miesten ja naisten mieltymykset ovat hyvin lähellä toisiaan. Tutkimuksen pohjaksi otettiin sivuston 100 suosituinta profiilia.

Ulkoisesti kiinnostivat:

 • Naisista eniten kiinnostaa: siniset silmät, vaalet hiukaset ja normaalikokoinen vartalo. Ei siis välttämättä mikään fitness-kissa, vaan sopusuhtainen normaalivartalo.
 • Miehistä eniten kiinnostivat: siniset silmät, vaaleat hiukset ja normaali vartalo. Siis ihan samat ominaisuudet!

Tutkimuksen mukaan naiset etsivät keskiarvoltaan 54-vuotiasta miestä – ja miehet vastaavasti 44-vuotiasta naista.

Vaikka E-kontaktissa on käyttäjiä aina 18-vuotiasta yli yhdeksänkymppisiin, eniten on 45-64 -vuotiaita käyttäjiä, mikä selittää tulosta erittäin vahvasti. Sivustoilla, joilla käyttäjäkunta on nuorempaa, on etsityn kumppanin ikäkin varmasti matalampi. Vastaavasti senioreihin keskittyneissä palveluissa keskiarvo olisi varmasti korkeampi.

Kumppanilta toivotaan myös kokemusta parisuhteesta ja mahdollisesti myös perhe-elämästä. Tämä viittaa siihen, että palvelusta haetaan selvästi seuraa tositarkoituksella.

Luonnollisesti nämä ovat vain yhden deittipalvelun tekemän tutkimuksen keskiarvoja. Halutuimmat kumppanit vaihtelevat treffisivustosta toiseen.

Ovatko deittipalvelut turvallisia käyttää?

Esittelemme sivustollamme vain sellaisia deittipalveluita, jotka ovat laadukkaita ja turvallisia. Niiden taustalla on aina jokin tunnettu yritys, joko suomalainen tai ulkomainen.

Suosittelemme silti, että olet itse varovainen, kun käytät erilaisia treffipalveluita. Jos sinua epäilyttää antaa luottokorttisi tietoja sivustolle, jätä se tekemättä ja etsi palvelu, joka tuntuu sinusta turvallisemmalta. Älä ikinä anna henkilötietojasi tai luottokorttisi tietoja toisille käyttäjille. Älä myöskään anna niita henkilöille, jotka väittävät olevansa treffisivuston henkilökuntaa.

Omien tietojesi lisäksi kannattaa pohtia anonyymiyttä. Onko sinulle OK, että toiset käyttäjät näkevät sinut sivustolla? Nettideittailu on Suomessa varsin yleistä, joten sivustojen käytöstä ei tarvitse nolostua. Jos joku tunnistaa sinut deittipalvelusta, tiedät, että he itsekin ovat sivuston käyttäjiä.

Yhteenveto

Nyt tiedät mitä deittipalveluja suomalaiset suosivat 2018 ja miksi. Lisäksi tiedät miten luot houkuttelevan profiilin ja mitä ottaa huomioon ensitapaamisella.

Olet nyt valmis. Valitse siis sivustoltamme yksi tai usempi treffipalvelu ja löydä unelmiesi kumppani. Toivotamme sinulle onnea etsintään!