9 deittiklisettä, joita kuulet kavereiltasi ihan liian usein

Unohda nämä deittikliseet

Yrittävätkö kaverisi auttaa sinua heittämällä ilmoille näitä klseisiä sloganeita ja lausahduksia? Ärsyttävätkö ne sinuakin välillä? Me keräsimme samaan listaan 9 tälläistä deittiklisettä, joita kaverit ja sukulaiset laukovat sinkuille aivan liian usein.

1. “Löydät jonkun, kun lopetat etsimisen”

Ei se niin toimi. Todellisuudessa lauseen pitäisi olla muodossa “ota välillä pieniä taukoja deittailusta tai valitse toinen deittisovellus – älä plärää pelkkää Tinderiä läpi ilta toisensa jälkeen ja kuolaa miesten vatsalihaskuvia samalla kun kyseenalaistat omaa peiliselfietäsi”. (Tai jos olet mies, niin ehkäpä selailet naisten tissikuvia?)

Koska kukaan ei jaksa sanoa tuota pitkää versiota, on siitä tullut täysin turha lyhyt kliseinen sanonta “löydät jonkun, kun lopetat etsimisen”. Jos joku kertoo sinulle lähteneensä bileisiin tai yökerhoon sillä mielellä, että “tänään en etsi”, mutta löysikin yllättäen kumppanin – hän valehtelee sinulle.

2. “Laita itsesi likoon”

Kyllä, toisaalta tämä on sataprosenttisen tottakin, mutta kuten jo yllä mainitsimme, on ihan tervettä välillä ottaa deittailusta taukoja. Siis esimerkiksi pari päivää, viikon tai vaikka pari kuukauttakin aina silloin tällöin. Jos joku yrittää tuputtaa sinulle tätä “laita itsesi likoon” -roskaa, hän ei todennäköisesti tiedä kuinka rankkaa neljät eri treffit viikossa voi olla.

Älä siis lannistu näistä kommenteista. Ole aktiivinen, mutta älä turhaan polta itseäsi loppuun deittailulla.

3. “Älä ylianalysoi. Pidä vaan hauskaa!”

Mutta jos pidät pelkästään hauskaa, saatat jättää tiettyjä “varoitusmerkkejä” huomioimatta. Esimerkiksi jatkat sellaisen treffikumppanin deittaamista, joka roikkuu jatkuvasti puhelimessaan ja ihan selvästi selaa Tinderiä kesken treffienne… Tai retkahdat sellaiseen, joka ylpeänä kertoo miten hänen edellinen parisuhteensa päättyi, kun hän päätti pettää kumppaniaan seksuaalisen tylsistymisen seurauksena.

Ylianalysointi on turhaa. Mutta pidä silmät, korvat ja ajatuksesi avoinna. Et halua päätyä deittaamaan ihmistä, joka varmasti rikkoo sydämesi.

4. “Rakasta kuin sinua ei olisi ikinä satutettu”

Vähän sama asia kuin sanoisi, että “tee samat virheet uudestaan”. Aikaisempien suhteiden paras puolihan nimenomaan on se, että sinä opit sekä itsestäsi että sinulle sopivasta kumppanista jotakin uutta. Ei sinun missään nimessä kannata purkautua treffiseurallesi siitä, miten sinua on satutettu pahasti aikaisemmissa suhteissa. Haluamme vain sanoa, että opi aikaisemmista suhteistasi.

5. “Vastakohdat vetävät puoleensa”

Kaverisi sanovat sinulle tätä, kun olet löytänyt jonkun täysin erilaisen seuralaisen, mutta silti tunnet jännällä tavalla jotakin vetoa – olipa se fyysistä, henkistä tai molempia. On olemassa eroja, jotka ovat parisuhteessa ihan OK (lemppariruoka, erot siivoustavassa, halu kokata, yms). Mutta on runsaasti eroja, jotka eivät ole hyväksi – esimerkiksi pysytäänkö kotona vai lähdetäänkö bileisiin, rahankäyttötavat (tarkka vs. tuhlaaja), seksuaaliset tarpeet (esim. joka päivä vs. kerran kuussa). Mieti siis ovatko eronne niitä oikeanlaisia. Vai tuleeko niistä vielä isoja ongelmia, jos jatkatte suhdettanne pitkään?

6. “Älä harrasta seksiä heti”

Älä kuuntele kavereitasi, jos he heittelevät tällaisia juttuja. Eivät he määritä milloin sinä olet valmis seksiin. Vain sinä voit tehdä sen. Kavereistasi osa sanoo, että seksi on sallittua vasta kolmansien deittien jälkeen, toiset sanovat viidensien deittien jälkeen – jotkut haluavat naimisiin ennen sekstailua. Olipa kyse ensimmäisesta suudelmasta tai seksistä, vain sinä määrität milloin olet valmis. Kaikki muu on turhaa höpinää.

7. “Jos hän ei kestä sinua pahimmillasi, hän ei ansaitse sinua parhaimmillasi”

Niin, on täysin eri asia hyväksyä toisen puutteet ja huonot puolet kuin katsoa toista, kun tämä on täysi mulkvisti. Kaikki on suhteellista. Jos ne “huonot puolet” ovat tasoa “minua harmittaa, jos brunssissani on chia-siemeniä”, ei kenelläkään liene ongelmia kestää tätä. Jos kuitenkin sinun tai treffiseurasi huonot puolet ovat tasoa “kun tylsistyn edes hetkeksi, petän välittömästi” – ei kummallakaan osapuolella ole mitään pakkoa jäädä suhteeseen. Älä siis ota tätä sanontaa ihan liian kirjaimellisesti.

8. “Ajoitus on kaikki kaikessa”

Kyllä, pariskunnat saattavat jälkikäteen ymmärtää, että heille ajoituksella oli suuri merkitys. Mutta auttaako asian ääneen sanominen sinkkuja? Ja mitä se edes tarkoittaa? Tarkoittaako se, että tykkäämäsi varattu mies on myöhemmin sinkku? Tarkoittaako se, että nainen, joka ei ole juuri nyt kiinnostunut sinusta, saattaa olla sitä myöhemmin? Tarkoittaako se, että friendzone:sta voi päästä pois ajan myötä?

Unohda koko kliseinen lause. Se ei auta ketään.

9. “Nauti sinkkuudesta, sitä tulee ikävä”

Jos pariskunnat kuitenkin olisivat hiljaa. Suurin osa varatuista ei edes muista miltä oikeasti tuntuu olla sinkku.

Artikkeli on julkaistu alun perin Cosmopolitan.com sivustolla englanniksi.